Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μανιτάρια Πλευρώτους τηγανητά
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεχωρίζουμε τα μανιτάρια από το στέλεχος τους.
Βάζουμε τα μανιτάρια μας στο τρυπητό και ρίχνουμε επάνω τους κρύο νερό ανακινώντας ταυτόχρονα.
Έπειτα τα τοποθετούμε πάνω σε διπλό χαρτί κουζίνας και τα στεγνώνουμε καλά. Προσοχή να μη τα πληγώσουμε.
Μετά τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλευρώνουμε καλά τινάζοντας το περιττό αλεύρι πριν τα τηγανίζουμε.
Ελέγχουμε την θερμοκρασία του λαδιού βάζοντας το να κάψει καλά.
Τηγανίζουμε τα μανιτάρια για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να αποκτήσει ένα όμορφο καστανόξανθο χρώμα.
Σερβίρουμε με σαλάτα ή άγρια χόρτα.
*Για να μη κάνουμε εντελώς χάλια την κουζίνα, βάζουμε πάνω από το τηγάνι ένα διχτάκι
Βάζουμε τα μανιτάρια μας στο τρυπητό και ρίχνουμε επάνω τους κρύο νερό ανακινώντας ταυτόχρονα.
Έπειτα τα τοποθετούμε πάνω σε διπλό χαρτί κουζίνας και τα στεγνώνουμε καλά. Προσοχή να μη τα πληγώσουμε.
Μετά τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλευρώνουμε καλά τινάζοντας το περιττό αλεύρι πριν τα τηγανίζουμε.
Ελέγχουμε την θερμοκρασία του λαδιού βάζοντας το να κάψει καλά.
Τηγανίζουμε τα μανιτάρια για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να αποκτήσει ένα όμορφο καστανόξανθο χρώμα.
Σερβίρουμε με σαλάτα ή άγρια χόρτα.
*Για να μη κάνουμε εντελώς χάλια την κουζίνα, βάζουμε πάνω από το τηγάνι ένα διχτάκι
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. greekouzina.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου