ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Το νέο μουσείο “κόσμημα” στο κέντρο της Αθήνας




Ένα νέο μουσείο, ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του στο κέντρο της Αθήνας την 1η Οκτωβρίου 2019, και σίγουρα θα αποτελέσει το νέο “κόσμημα” της πόλης!

Το νέο μουσείο του Ιδρύματος Γουλανδρή θα στεγάσει τη συλλογή έργων τέχνης του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή και θα βρίσκεται στην οδό Ερατοσθένους 13, στο Παγκράτι, σε ένα ιδιόκτητο ακίνητο που προήλθε από την αρμονική συνδιαλλαγή ενός διατηρητέου μεσοπολεμικού κτίσματος και μίας σύγχρονης προσθήκης. 

Η ανέγερσή του ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2012 και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2018. 

Η επιλογή του σημείου έγινε με κριτήριο την επιθυμία του ζεύγους Γουλανδρή το μουσείο να βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας, εντός του πολιτιστικού άξονα της Αθήνας που περικλείει τα μεγάλα μουσεία της πόλης, και σε σημείο εύκολα προσβάσιμο για τους επισκέπτες.

Στο κτίριο 11 ορόφων, επιφάνειας 7.250 τ.μ., θα εκτεθούν έργα τέχνης μεγάλων ονομάτων της νεότερης και σύγχρονης ευρωπαϊκής πρωτοπορίας: 

Σεζάν, Βαν Γκογκ, Γκογκέν, Μονέ, Ντεγκά, Ροντέν, Τουλούζ Λοτρέκ, Πικάσσο, Μπονάρ, Μπρακ, Λεζέ, Μπαλτύς κ.ά, καθώς και έργα διακεκριμένων ονομάτων της ελληνικής πρωτοποριακής ζωγραφικής: Παρθένης, Μπουζιάνης, Βασιλείου, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Τσαρούχης, Μόραλης, Τέτσης κ.ά. Επίσης, θα φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις, Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, ενταγμένων στην εκθεσιακή πολιτική με την οποία το Ίδρυμα δραστηριοποιείται τα τελευταία 35 χρόνια. 

Στους υπόλοιπους χώρους του κτιρίου θα λειτουργήσουν το πωλητήριο και το καφέ εστιατόριο του μουσείου, βιβλιοθήκη τέχνης, παιδικό εργαστήριο, καθώς και ένα σύγχρονων προδιαγραφών αμφιθέατρο, 190 θέσεων. 


 Στους υπόλοιπους χώρους του κτιρίου θα λειτουργήσουν το πωλητήριο και το καφέ εστιατόριο του μουσείου, βιβλιοθήκη τέχνης, παιδικό εργαστήριο, καθώς και ένα σύγχρονων προδιαγραφών αμφιθέατρο, 190 θέσεων. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι μαζί με τη δημιουργία του κτιρίου θα αναμορφωθεί και η πλατεία Αγ. Σπυρίδωνα που αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή προς το Δήμο Αθηναίων. 

Τέλος, όπως αναφέρουν θα είναι ένα κτίριο «ανοιχτό σε όλους, μικρούς, μεγάλους, πλούσιους, φτωχούς, μυημένους, αμύητους, που θα έρθουν να αναζητήσουν κάτι και φεύγοντας θα πράξουμε το παν αυτός που θα περάσει το κατώφλι του μουσείου να φύγει γεμάτος». 

Το μουσείο θα είναι προσβάσιμο από το ευρύ κοινό και τους τουρίστες οι οποίοι θα μπορούν να συνδυάσουν την επίσκεψή τους με άλλες σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία που υπάρχουν σε κοντινή ακτίνα από το νέο μουσείο.


ΠΗΓΗ. travelstyle.gr











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου