Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Χοιρινό με μανιτάρια από τον Έκτορα Μποτρίνι
ΥΛΙΚΑ
- 1 ½ κιλό χοιρινές μπριζόλες από το λαιμό
- 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κόκκινο τσίλι ψιλοκομμένο
- 250 γρ. μανιτάρια κομμένα στη μέση
- 2 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 ml σιρόπι σφένδαμου
- 5 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
- 150 ml ζεστός ζωμός λαχανικών
- 400 γρ. μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα
- 5 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μπριζόλες σε μικρά κομμάτια και τις τηγανίζουμε σε πυρίμαχο αντικολλητικό σκεύος για 4-5 λεπτά την κάθε πλευρά ώσπου να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, τηγανίζουμε τα
κρεμμύδια και το τσίλι για 7-10 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν και να
μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα τηγανίζουμε για 5 λεπτά.
Αδειάζουμε
πάλι τις μπριζόλες στο σκεύος, τις πασπαλίζουμε με αλεύρι και
ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
Περιχύνουμε με το σιρόπι, το ξίδι από κρασί και το ζωμό.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου