Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες
ΥΛΙΚΑ
- 1 αστεροειδής γλυκάνισος
- 1 δαφνόφυλλο, φρέσκο ή ξερό
- 5 - 6 κλωνάρια θυμάρι ή 1 κουταλιά σούπας θυμάρι ξερό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1/4 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
- άγουρο ελαιόλαδο για το τελείωμα
- 4 φέτες από κότσι μοσχαρίσιο (οσομπούκο) 500 γραμμάρια η κάθε μία
- 150 ml ελαιόλαδο
- 300 γραμμάρια κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 800 γραμμάρια ντοματάκια από κονσέρβα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 5 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 1/2 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
- 150 ml κρασί ξηρό λευκό
- 250 ml ζωμός κρέατος ή νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε καλά το κρέας και το στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Στη συνέχεια αλατοπιπερώνετε.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, μόλις ζεσταθεί καλά
ρίχνετε το μισό λάδι και σοτάρετε 2 από τις φέτες του κρέατος για 5
λεπτά από την κάθε πλευρά έτσι ώστε να ροδίσουν καλά.
Ρίχνετε τη σάλτσα στο ταψί πάνω από το κρέας και βάζουμε τριγύρω τις πατάτες.
Βάζετε το δαφνόφυλλο, τα κλωνάρια θυμαριού και το γλυκάνισο ανάμεσα στις φέτες κρέατος.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου