Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Κορμός παγωτό
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι:
- 6 ασπράδια
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 6 κροκάδια
- 4 κ.σ.κακάο
- 2 βανίλιες
- 1 ποτήρι άχνη ζάχαρη
- 250 κρέμα γάλακτος
- 1 πακέτο τυρί κρέμα
- 1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παντεσπάνι
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα κροκάδια, το κακάο και τις βανίλιες.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη μαρέγκα και ψήνουμε στους 180 για 10-20΄σε ταψί με λαδόκολλα.
Κρέμα
Φτιάχνουμε την κρέμα ανακατεύοντας την άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και τη βανίλια.
Όταν κρυώσει το παντεσπάνι* αλείφουμε πάνω την κρέμα και το τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Σερβίρουμε με σαντιγύ .
* Παντεσπάνι… Δεν πρέπει να είναι τελείως κρύο γιατί σπάει και δεν τυλίγεται ρολό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. paraskhnio
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου