ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Θεσπρωτία - Τα κρυμμένα της μυστικά




Απάνεμοι μικροί κολπίσκοι, αμμουδερές παραλίες, βοτσαλωτές ακτές. 

Εικόνες μαγικές, προσελκύουν κάθε χρόνο το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών που κάνουν τις διακοπές τους στις καταπράσινες παραλίες της περιοχής. 
Ωστόσο εκτός από παραλίες, η περιοχή έχει να επιδείξει πλούσια ενδοχώρα με αμέτρητες ομορφιές και καλά κρυμμένα μυστικά! Ανακαλύψτε τα… πριν ή μετά το μπάνιο!


Καραβοστάσι



Αυτό που θα σου πουν όλοι για αυτή την παραλία είναι ότι εδώ «γυρίστηκε» η γνωστή διαφήμιση του καφέ με τα άλογα στην παραλία. 

Ωστόσο, ακόμη και χωρίς αυτό το στοιχείο, εύκολα θα καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για μία από τις πλέον όμορφες και ξεχωριστές παραλίες της περιοχής. 

Η άσπρη χοντρή άμμος της αλλά και τα καταπράσινα νερά της δημιουργούν ένα ξεχωριστό σκηνικό στην έτσι και αλλιώς εξωτική παραλία. 

Το μικρό ποταμάκι που καταλήγει εδώ λέγεται Παραμυθιώτης. Εδώ λειτουργούν ξενοδοχεία, καντίνες και υπάρχουν και ομπρέλες με ξαπλώστρες στην αμμουδιά.
       


Μπέλλα Βράκα


Στο νησάκι Μουρτεμένο των Συβότων βρίσκεται η παραλία Μπέλλα Βράκα στην οποία μπορεί κανείς να πάει με τα πόδια καθώς τα νερά είναι αβαθή. 

Πρόκειται για μία μοναδικής ομορφιάς παραλία «χωμένη» στο πράσινο. 
Ακόμη και η διαδικασία ότι θα περάσετε σε ένα από τα νησάκια των Συβότων με τα πόδια είναι ξεχωριστή και για αυτό προσελκύει και πολύ κόσμο.

                 
Βάλτος
 


Ίσως η πιο κοσμοπολίτικη και πολύβουη παραλία της περιοχής είναι αυτή στο Βάλτο, κάτω από το γραφικό κάστρο της Πάργας. 

Δεκάδες μαγαζιά αλλά και κάθε είδους θαλάσσιο σπορ συναντάται σε αυτή την παραλία. 

Σε όλο το μήκος της, το οποίο υπερβαίνει το 1 χλμ. τοποθετούνται ξαπλώστρες, ομπρέλες ενώ υπάρχουν σημεία όπου κανείς μπορεί να παίξει beach volley. 
 Έχει χοντρή άμμο και είναι σχετικά αβαθής.
  


  Σαρακίνικο



Πρόκειται για ένα κλειστό αμμώδη κόλπο, περιτριγυρισμένο από πράσινο. 

Η θάλασσα βαθαίνει ομαλά, στοιχείο που την καθιστά σωστή επιλογή για οικογένειες με παιδιά. Στην παραλία υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ στα λιγοστά εξοχικά κέντρα που λειτουργούν εδώ μπορείτε να απολαύσετε φρέσκα θαλασσινά και κρεατικά. 

Ιδιαίτερου φυσικού κάλλους είναι η διαδρομή μέχρι την παραλία.


  Μέγα Άμμος



 Ένας μικρός κολπίσκος δίπλα από τον οικισμό των Συβότων και απέναντι από τα πανέμορφα νησάκια της περιοχής, περικλείει την όμορφη παραλία Μέγα Άμμος. 

Η παραλία προσελκύει πλήθος κόσμου κατά τους θερινούς μήνες. 
¨Εχει βότσαλα και πεντακάθαρα νερά. Η παραλία είναι οργανωμένη.



Λίχνος



Μία από τις μεγάλες και πιο εντυπωσιακές παραλίες της περιοχής, αυτή του Λίχνου αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε καλοκαίρι. 

Είναι πλήρως οργανωμένη, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι σπηλιές που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την παραλία και στις οποίες μπορεί κανείς να φτάσει αν νοικιάσει ένα από τα ποδήλατα θαλάσσης, ή μία από τις βάρκες που υπάρχουν στην παραλία. 

Εδώ υπάρχουν αρκετά καταστήματα αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια.
                       




ΠΗΓΗ. tourism.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου