ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

«Παράθυρο» από Πετρόπουλο - Ίσως και να μην περικοπούν οι συντάξεις το 2019!




Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν οι περικοπές στις συντάξεις που έχουν θεσμοθετηθεί, μέσω της εφαρμογής του μέτρου της προσωπικής διαφοράς, άφησε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.



 Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στο περιθώριο της συζήτησης για την τοποθέτηση νέου διοικητή στον ΕΦΚΑ, ο κ. Τάσος Πετρόπουλος γνωστοποίησε ότι έως τώρα η συνταξιοδοτική δαπάνη παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, κάτω από το 16% του ΑΕΠ που είναι το όριο. Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το μέτρο της προσωπικής διαφοράς θα αποτραπεί.
 
Υπενθυμίζεται ότι σε διαφορετική περίπτωση ένας σημαντικός όγκος κύριων συντάξεων, μετά τον επανυπολογισμό τους, θα υποστούν περικοπή έως 18%, από την 1η Ιανουαρίου 2019. Μάλιστα, απαντώντας στο επιχείρημα της αντιπολίτευσης ότι το μέτρο αυτό έχει ήδη θεσμοθετηθεί ο κ. Πετρόπουλος διερωτήθηκε «τι πειράζει να αλλάζουμε τους νόμους όταν έχουμε θετικά αποτελέσματα;»

Ο υφυπουργός εκτίμησε επίσης ότι έως το τέλος του έτους, θα κλείσουν οι εκκρεμότητες στις συντάξεις και μετά θα εκδίδονται σε τρεις μήνες. Προανήγγειλε δε ψηφιοποίηση των ασφαλιστικών εισφορών με ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα. Βάσει αυτού θα επιτευχθεί η επιτάχυνση έκδοσης των συντάξεων.

Στόχος είναι η καταβολή της σύνταξης να υπολογίζεται από την πρώτη εργάσιμη ημέρα του μήνα που έπεται της αίτησης συνταξιοδότησης και για τους αγρότες, με ρύθμιση που θα προωθηθεί. Τα ποσά θα καταβάλλονται αναδρομικά.

Για το ζήτημα της επιστροφής εισφορών στους συνταξιούχους λόγω λάθους παρακράτησης της εισφοράς αλληλεγγύης υπέρ ΑΚΑΓΕ ο κ. Πετρόπουλος επανέλαβε ότι θα γίνει αυτόματα χωρίς αιτήσεις από την πλευρά των συνταξιούχων. 

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλονται πια από τους ελεύθερους επαγγελματίες τονίζοντας ότι «πολλοί περισσότεροι πληρώνουν πολύ λιγότερα». 

Αποτέλεσμα είναι να έχει αυξηθεί η εισπραξιμότητα των εισφορών. «Δεν καταλαβαίνω από πού προκύπτουν τα περί σφαγιασμού των μικρομεσαίων ελεύθερων επαγγελματιών», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Πετρόπουλου.

Τέλος, αναφερόμενος σε πρόσφατες δηλώσεις Μητσοτάκη για το Ασφαλιστικό, κατηγόρησε την ΝΔ ότι στοχεύει στην κατάργηση της υποχρεωτικής δημόσιας ασφάλισης.


ΠΗΓΗ. asfalistiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου