ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Αρνάκι καπαμάς

                                     Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                                              Αρνάκι καπαμάς









ΥΛΙΚΑ
  • 2 κιλά μπούτι αρνίσιο κομμένο σε μερίδες
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 2/3 φλιτζανιού κρασί κόκκινο
  • 1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 3 ξυλαράκια κανέλα
  • λίγα γαρίφαλα
  • 3-4 μπαχάρια
  • 500 γρ. πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • αλάτι, πιπέρι
Για το αβγολέμονο
  • 2 αβγά
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε το κρέας και τα κρεμμυδάκια σε φαρδιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. 
Προσθέτουμε τα μπαχάρια και σβήνουμε με το κρασί. 
Xαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για μιάμιση ώρα. 

Pίχνουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες, φροντίζουμε να σκεπάζονται από τη σάλτσα και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα. 
Aν θέλουμε, σερβίρουμε το φαγητό μας σε αυτήν τη φάση, διαφορετικά το αβγοκόβουμε ενσωματώνοντας σιγά σιγά στη σάλτσα τα 2 αβγά που έχουμε χτυπήσει πολύ καλά με τον χυμό του λεμονιού.



                                                                                                             ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 




ΠΗΓΗ. thetravelbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου