ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Το νέο “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον” παίρνει μπρος – Δικαιούχοι και επιδοτήσεις

ΔΕΥΤΕΡΑ 1-6-2015


 
Το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον” σχεδιάζει να ξεκινήσει ξανά μετά από μεγάλο διάστημα το υπουργείο Ενέργειας, παρότι αυτό θα γίνει με πιο “συντηρητικούς” όρους από αυτούς που ίσχυαν μέχρι πρότινος.





Στόχος του υπουργείου είναι το πρόγραμμα να ξαναπάρει μπρος το φθινόπωρο. Για αυτό το σκοπό έχουν εξασφαλιστεί πόροι 262 εκατ. Ευρώ και μπορούν να φτάσουν τα 300 εκατ. Ευρώ με τις επιστροφές από το προηγούμενο πρόγραμμα.

Αλλαγές αναμένεται να ισχύσουν στις εισοδηματικές κατηγορίες που από τρεις θα γίνουν δύο (ίσως και μία) και θα αφορούν σε κλίμακες έως 20.000 Ευρώ και έως 40.000 Ευρώ. Με την κατάργηση της υψηλής εισοδηματικής κατηγορίας έμφαση δίνεται στη διάδοση του προγράμματος στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα.

Επίσης, εξετάζεται η μείωση του ποσοστού της επιδότησης που έφτανε και στο 70% του συνολικού κόστους των εργασιών.
Ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν τον Ιούνιο, ενώ η προκήρυξη θα εκδοθεί μάλλον το Σεπτέμβριο.
Φυσικό αέριο
 
Επίσης, θα ξεκινήσει εκ νέου το πρόγραμμα επιδότησης της αντικατάστασης καυστήρων πετρελαίου με καυστήρες φυσικού αερίου. Το ύψος της επιδότησης θα φτάνει τα 5.500 Ευρώ για πολυκατοικίες ή έως το 60% του συνολικού κόστους.

Σημειώνεται ότι στην  Αττική είχαν υποβληθεί 4.800 αιτήσεις ένταξης, ενώ η χρηματοδότηση θα γίνει με 15 εκατ. Ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Σε αυτό το πλαίσιο, τρεις Εταιρείες Παροχής Αερίου (Αττικής, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας) υπέγραψαν τις σχετικές συμβάσεις με το ΥΠΑΠΕΝ, οι οποίες προβλέπουν την κατάθεση εγγυητικών επιστολών προς το υπουργείο για να ανοίξει η “κάνουλα” της χρηματοδότησης.
Σχετική ενημέρωση θα υπάρξει από τις ΕΠΑ προς τους αιτούντες καταναλωτές.


ΠΗΓΗ. econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου