ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΟΑΕΔ - ποια τα δύο νέα προγράμματα για 18.000 ανέργους

ΚΥΡΙΑΚΗ 22-2-2015


Ποια είναι τα δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για 18.000 ανέργους; Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποια τα δικαιολογητικά.

Το «πράσινο φως» από το υπουργείο Εργασίας περιμένουν δύο νέα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ τα οποία απευθύνονται σε 18.000 ανέργους.


Το πρώτο αφορά στην πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30 έως 66 ετών από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα οι οποίες θα λάβουν επιδότηση ως 450 ευρώ στο μισθό που θα καταβάλλουν στους ανέργους που θα προσλάβουν.

Το δεύτερο πρόγραμμα ΟΑΕΔ είναι από τη δράση «Εγγύηση για τη νεολαία» και απευθύνεται σε 8.000 νέους σε ηλικία ανέργους έως 24 ετών.

Τα δικαιολογητικά 

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να έχουν οι επιχειρήσεις ώστε από τη στιγμή που ανοίξει το πρόγραμμα να είναι σε θέση να υποβάλουν γρήγορα τις αιτήσεις τους ώστε να έχουν έγκριση και για τις θέσεις που θα μπορούν να απορροφήσουν είναι:

– Οι ατομικές επιχειρήσεις τη βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος.

– Τα νομικά πρόσωπα πρόσφατο καταστατικό της επιχείρησης από όπου θα προκύπτει π μετοχική ή/και εταιρική σύνθεσή της καθώς και το ΑΦΜ της επιχείρησης.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα και δεν έχουν προβεί σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία της αίτησης.

Οι άνεργοι για να επωφεληθούν και να προσληφθούν θα πρέπει:

•Να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

•Να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ μέχρι και την πρόσληψή τους.
•Να είναι ηλικίας 30 έως 66 ετών.

•Να είναι Ελληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

Το πρόγραμμα προβλέπει επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους στο ποσό των 18 € την ημέρα και για 25 ημέρες ασφάλισης το μήνα. 
Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 12 μήνες.



ΠΗΓΗ. fimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου