ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - Συνεχείς εκπαιδεύσεις στην «καταστολή πλήθους»

ΤΕΤΑΡΤΗ 31-12-2014


 


Η εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων στην καταστολή του «εχθρού λαού» εντάσσεται στους σχεδιασμούς της ΕΕ (φωτ. από σχετική άσκηση της δύναμης του Ευρωστρατού στη Βοσνία)






 Εντονο προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν νεότερες πληροφορίες για εκπαίδευση μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων στην «καταστολή πλήθους». 

Ο προσανατολισμός που δίνεται ολοένα και πιο ανοιχτά στο στράτευμα είναι προφανώς σύμφωνος με τους σχεδιασμούς της εγχώριας αστικής τάξης στις σύγχρονες συνθήκες, τις νόρμες του ΝΑΤΟ και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας (ΚΠΑΑ) της ΕΕ, του στρατιωτικού - πολεμικού βραχίονα της λυκοσυμμαχίας που προετοιμάζει και παρατάσσει όλες τις δομές και μονάδες του αστικού κράτους ενάντια στον «εχθρό λαό».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν στο διαδίκτυο, πριν από μερικές μέρες πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση «καταστολής κινητοποιήσεων» από το Μεικτό Λόχο Στρατονομίας (ΜΛΣΝ), μέσα στο «Πεντάγωνο». 

Στρατονόμοι - στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους - εξοπλίστηκαν με στολές τύπου «ΜΑΤ», με προστατευτικές περικνημίδες, θώρακες, γκλομπ, κράνη και πλαστικές ασπίδες. Στη συνέχεια, αφού τοποθετούνταν σε διάφορους σχηματισμούς, στελέχη του στρατεύματος παίζοντας το ρόλο «διαδηλωτών» (βλ. προβοκατόρων) τους εκτόξευαν αντικείμενα, όπως πλαστικά μπουκάλια νερού.

Ανώτατες πηγές του ΓΕΕΘΑ από την πλευρά τους επιβεβαιώνουν μεν ότι οι στρατονόμοι φορούσαν την ειδική στολή, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται για άσκηση, αλλά για «προβλεπόμενη» εκπαίδευση των στρατονόμων που έγινε μεταξύ Ιούλη - Αυγούστου. Αυτό φυσικά σημαίνει στην πράξη ότι η τέτοιου είδους εκπαίδευση επεκτείνεται σε όλες τις «σειρές» στρατονόμων. 

Παραπέρα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η εκπαίδευση αφορούσε την εσωτερική ασφάλεια των στρατοπέδων για «αποτροπή παράνομης εισόδου σε στρατόπεδο σε άτομα που δεν τους επιτρέπεται η είσοδος». 
Συμπληρώνουν ότι έτσι αποφεύγεται η χρήση όπλων για την «αποτροπή» της «παράνομης εισόδου»...

Πληθαίνουν οι σχετικές «εκπαιδεύσεις»
 
Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός είναι ότι πληθαίνουν τα περιστατικά που υποδηλώνουν την προετοιμασία του στρατεύματος για αντιμετώπιση του «εχθρού λαού». 

Υπενθυμίζεται πως η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «Πόντος» στις 4 Φλεβάρη 2011 πραγματοποίησε στην Αργυρούπολη του Κιλκίς την άσκηση καταστολής πλήθους «Καλλίμαχος» του ευρωστρατού, με χρήση πυροβόλων όπλων, τεθωρακισμένων και ελικοπτέρων.

Υπενθυμίζεται, ακόμα, ότι μέσα στην τελευταία δεκαετία έχουν γίνει σειρά ασκήσεων από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, τόσο για την καταστολή διαδηλώσεων, όσο και για «αγώνα σε αστικό περιβάλλον».

Αλλωστε, ένας τέτοιος προσανατολισμός είναι σαφής τόσο στο πλαίσιο του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ, όσο και στο πλαίσιο της ΚΠΑΑ. 
Δεν είναι τυχαίο ότι ανώτατα στελέχη της στρατιωτικής ηγεσίας σημειώνουν με νόημα αυτό ακριβώς, πως «η ΚΠΑΑ αναφέρεται τόσο στην Αμυνα όσο και στην Ασφάλεια», συνδυάζοντας μέσα και δομές για την προάσπιση των ευρωενωσιακών μονοπωλίων εντός και εκτός τειχών της ΕΕ, απέναντι σε οποιονδήποτε αμφισβητεί την εξουσία τους.



ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου