ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Κόμμα παντός καιρού κι ουδενός καιροσκοπισμού! Της Λιάνας Κανέλλη

ΚΥΡΙΑΚΗ 21-12-2014




Ενδιαφέροντες καιροί! Αναφωνούν οι κυνικοί και βολεμένοι. 
 
Οι άλλοι, οι πολλοί, εκατομμύρια επί εκατομμυρίων εργάτες κι άνεργοι, κυρίως γέροι και παιδιά αιμοδοτούν ακούσια αυτό το... ενδιαφέρον των καιρών, το πληρώνουν με τη ζωή τους. 
Ο κλοπιμαίος πλούτος των πλανηταρχευόντων καπιταλιστών βγαίνει στο σφυρί των εντυπώσεων, παραμονές καταναλωτικών τρυφεράδων περί ελεύσεως του θείου βρέφους. 
 
Κι είναι αυτές οι εντυπώσεις που επικαλύπτουν τη ζοφερή παγκόσμια οπισθοδρόμηση αιχμαλωτίζοντας τη σκέψη, την επιστήμη, τη γνώση και την παιδεία αυτή καθαυτή, έτσι ώστε να παραλύσει κάθε αντίσταση βασισμένη στην ταξική συνείδηση και τη συλλογική εμπειρία. 
 
Η παγκοσμιοποιημένη προπαγάνδα θέλει ευχαριστημένους δούλους να πανηγυρίζουν για τις νίκες των αφεντικών τους, σα σε διάλειμμα από τον καθημερινό γενικευμένο τρόμο. 
Με λίγη παραπάνω άχνη ζάχαρη και φανταστική διαρροή από φρεσκοψημένα τσουρέκια και κουλούρια με πανέμορφες φωτογραφίες στις οθόνες της κοινωνικής δικτύωσης, σκεπάζεται η μυρουδιά της σφαγής των παιδιών - αμνών. 
 
Απ' το Πακιστάν ως τη Νιγηρία κι απ' τη Συρία ως την πλατεία Συντάγματος, περνάει η σκούπα, μαζεύει τα πεινασμένα παιδιά κι ύστερα τοποθετούνται τα λαμπιόνια, οι ψήφοι κ.λπ., κ.λπ.
 
Ο παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός με το θηριώδες imperium της τεχνολογίας ανά χείρας, κερδίζει κατά κράτος τον πόλεμο των εντυπώσεων, προσωρινά μεν, αλλά για τόσο όσο του χρειάζεται να εισπράξει τα υπολογισμένα, απ' τα συμβόλαια θανάτου, κέρδη του. 

Το εμπάργκο της Κούβας χαλαρώνει, ανοίγονται πρεσβείες εκατέρωθεν, χάρη στον Πάπα και τον ΝΑΤΟικό Καναδά! Είδες ο Πάπας; 

Θα λύσει και το Ουκρανικό και το Μεσανατολικό κι αύριο και το Σκοπιανό, το Κυπριακό και το Αιγαίο, αφού τον έχουμε απόκοντα και σύριζα στο ευλογημένο σύμφωνο συμβίωσης με τον υγιή καπιταλισμό. 

Τέτοια θα λέγονται από δω και πέρα, είτε με κραυγές είτε με ψιθύρους, αφού η... οικονομία των αγορών είναι πρωτίστως «ψυχολογία». Και εν Ελλάδι, η ποιότητα της ψήφου όσων «αποστάτησαν» από κάμποσα κόμματα μέσα σε μία διετία, έχει αριθμητική βαρύτητα ποιοτικά «ανώτερη» από αυτήν των αμετακίνητων συνεπών. 

Aλλα τα πλήθη που επαιτούν άλλα αυτά που απαιτούν... και φωτίζονται κατά τη σκηνοθεσία της σκοπιμότητας της στιγμής.
Μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο εν μέσω θυελλωδών ερμηνειών της νέας ιδεολογικής λαίλαπας. 
 
Η οποία θα παίζει στο χρηματιστήριο των εντυπώσεων τα ρέστα της, τυπώνοντας πότε το σφυροδρέπανο ως «γούρι με το δεξί του '15», πότε τον άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης ως καταλληλότερο του Τσε για να κοσμεί τις σέλφις φωτογραφίες των δικτυωμένων εφήβων, πότε τον εκβιασμό των αγορών ως ρεαλισμό, πότε την αδράνεια των μαζών ως σιωπηλή συναίνεση στην οριστικοποίηση των απωλειών των κεκτημένων. 
 
Κι ώσπου να «κάτσει ο χαλίφης στη θέση του χαλίφη», ο λαός πρέπει να εκτιμήσει και να ψηφίσει, σύντροφοι, το κόμμα που έδωσε, δίνει και θα δίνει το «παρών», για να γίνει αφέντης στον τόπο του κι όχι για μια θέση στον οντά του χαλιφάτου των αγορών. 
Είναι δουλειά δική μας το δυνάμωμα του ΚΚΕ, παντός καιρού και ουδενός καιροσκοπισμού.
 
Την ώρα που γράφω τούτες τις γραμμές τα παιδιά της ΚΝΕ θ' ανοίγουν με το Συνέδριό τους το δρόμο για το μέλλον. 

Για το μέλλον της προσδοκίας που εδράζεται σε δράση, των ονείρων που κατακτιούνται ως συλλογική πραγματικότητα, των κόπων που δε βαφτίζονται θυσίες για να ξεγελάνε, αλλά για να μετράνε το μπόι το δικό τους κι όχι το ανάστημα των άλλων. 

Αυτές τις μέρες και τις επόμενες κι όλες που έρχονται με διλήμματα ανάμεσα στον τρόμο της φτώχειας και την αυταπάτη των ψίχουλων του πλούτου, ας ριχτούμε στη μάχη που 'χουμε εμπρός μας, την εκλογική. 

Δεν περισσεύει ούτε αυτός που δεν μπορεί στ' αλήθεια ν' αγωνιστεί. 
Εμείς στη θέση του θα παλέψουμε ν' αφήσει αποτύπωμα αντίστασης κι όχι να κερδίσει εντυπώσεις... Καλές κοπιαστικές αγωνιστικές γιορτές!




ΠΗΓΗ. ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου