ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΣΕ - Aνακοίνωση απο Δίκτυο Σιδηροδρομικών


ΤΡΙΤΗ 17-9-2013

Aνακοίνωση απο Δίκτυο Σιδηροδρομικών

Με σημερινή του ανακοίνωση το Δίκτυο Σιδηροδρομικών καλεί την ΠΟΣ και τους σιδηροδρομικούς στην προσπάθεια δημιουργίας μετώπου ανατροπής με τους υπόλοιπες ομάδες εργαζομένων που αυτές τις μέρες βρίσκονται σε κινητοποιήσες.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, 
 χαιρετίζουμε το μαζικό και ενωτικό αγώνα που δίνουν οι εκπαιδευτικοί,
οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και στα ασφαλιστικά ταμεία, οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αντιδρώντας στην άθλια πολιτική της ακραία μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.
 Είναι παλλαϊκό αίτημα πλέον, η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης, η ανατροπή της ίδιας της κυβέρνησης που οδηγεί τη χώρα στη διάλυση και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. 

Είναι παλλαϊκό αίτημα πλέον, η αναζήτηση πολιτικών που δε θα φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους. 

 Από αυτόν τον μεγαλειώδη αγώνα που ξεκινάει, δεν πρέπει να λείψουν οι σιδηροδρομικοί. Ειδικά σε μια περίοδο που ιδιωτικοποιείται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η ΕΕΣΣΤΥ και προετοιμάζεται ο «ξαφνικός θάνατος» του ΟΣΕ που θα οδηγήσουν σε απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων. 

 Δυστυχώς ακόμη και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, τόσο η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ όσο και η πλειοψηφία της ΠΟΣ δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Εξαντλούνται σε λεκτικές υπερβάσεις και επαναστατικούς ακροβατισμούς, αλλά στην ουσία δεν κάνουν τίποτα για να οργανώσουν την αντεπίθεση των εργαζομένων. Αρνούνται πεισματικά να εντάξουν και τις δικές μας δυνάμεις, στο μέτωπο των εργαζόμενων που αγωνίζονται για εργασία, δημοκρατία, αξιοπρέπεια. 

Καλούμε τους σιδηροδρομικούς, σε εγρήγορση. 

 Καλούμε τους σιδηροδρομικούς, να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. 

 Καλούμε τους σιδηροδρομικούς, μέσα από τη συμμετοχή τους στη στάση εργασίας (11.00 – 15.00) που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΠΟΣ για την Τετάρτη 18/9/2013, να απαιτήσουν κλιμάκωση των αγώνων και συντονισμό με τις άλλες Ομοσπονδίες μέχρι την τελική νίκη.

 Καλούμε όλους τους σιδηροδρομικούς σε προσυγκέντρωση την Τετάρτη 11π.μ. στην Καρόλου για να ενωθούμε στη συνέχεια (12.00) με τα σωματεία των μεταφορών στην Κοτζιά και να κατευθυνθούμε στην πλατεία Κλαυθμώνος στην κεντρική συγκέντρωση. 

 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

 Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ

ΠΗΓΗ. mixanodigoiose

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου