ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ Επίθεση από τα ΜΑΤ δέχτηκαν οι εκπαιδευτικοί


ΤΡΙΤΗ 24-9-2013

Επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ δέχτηκαν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, όπου ήταν συγκεντρωμένοι από τις 7 το πρωί, στο πλαίσιο της διήμερης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για σήμερα και αύριο και στην οποία συμμετέχει η ΔΟΕ, προκειμένου να τους απομακρύνουν. 
Εκπαιδευτικοί από Συλλόγους της Αττικής, πολλοί από αυτούς σε καθεστώς κινητικότητας και το ΔΣ της ΔΟΕ είχαν προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας με αφορμή τη συνεδρίαση του  Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο είχε προγραμματισμένη συνεδρίαση για το θέμα της τοποθέτησης των εκπαιδευτικών που κρίθηκαν ως πλεονάζοντες.
Με βάση την οδηγία του υπουργείου, που  καταργεί ολοήμερα τμήματα και υποστηρικτικές δομές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, κατασκευάστηκαν πλεονάσματα εκπαιδευτικών οι οποίοι βρίσκονται στη διάθεση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) και μεθοδεύεται η μετακίνησή τους σε άλλα ΠΥΣΠΕ και σε άλλες Περιφέρειες.
 Για το ζήτημα αυτό που όχι μόνο μετατρέπει τους εκπαιδευτικούς σε περιπλανώμενους, αλλά δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων, στους μαθητές και στις οικογένειές τους, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων απαίτησε να συναντηθεί με τον περιφερειακό διευθυντή, Δημήτριο Γκίνη, ο οποίος αρνήθηκε.
 Η συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου έγινε μόνο με τα τρία διορισμένα μέλη καθώς οι αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών αποχώρησαν.

ΠΗΓΗ.902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου