ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Αιμοροϊδες; Υπάρχει θεραπεία με βότανα


ΤΡΙΤΗ 24-9-2013

Αιμοροϊδες; Υπάρχει θεραπεία με βότανα
Οι αιμορροΐδες είναι οι κιρσοί του πρωκτού. Οι πρωκτικοί κιρσοί διοχετεύουν το αίμα μακριά από την περιοχή. Διαστέλλονται κατά τη διάρκεια της αφόδευσης και συστέλλονται και επανέρχονται στο κανονικό τους μέγεθος μετά. Ωστόσο η επαναλαμβανόμενη πίεση κατά τη διάρκεια της αφόδευσης, που είναι ένα κοινό αποτέλεσμα της δυσκοιλιότητας, μπορεί να εμπλακεί με την κανονική λειτουργία αυτών των αγγείων. Μπορεί να είναι μονίμως πρησμένα και να προκαλούν πόνο και φαγούρα.

Η αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας με φυτικές ίνες μέσω διατροφής είναι ο καλύτερος τρόπος πρόληψης και αντιμετώπισης των αιμορροΐδων.

Αν παρουσιάσετε αιμορροΐδες, αυτά είναι μερικά βότανα που μπορείτε να δοκιμάσετε

Σύμφυτο: Το σύμφυτο είναι πλούσιο σε αλλαντοΐνη, ένα φυσικό συστατικό που θεραπεύει πληγές και είναι αντιφλεγμονώδες, διεγείρει το ανοσοποιητικό και επιταχύνει το σχηματισμό του νέου δέρματος. Μπορείτε να κάνετε επιθέματα και κομπρέσες
Πλαντάγκο: Δρά όπως το σύμφυτο, πλούσιο σε αλλαντοΐνη.
Ψυλλόχορτο: To ψυλλόχορτο ή ψύλλιο, είναι αποτελεσματικό γιατί απορροφά το νερό στο υπογάστριο και δίνει όγκο στα κόπρανα μαζί με μυικές συσπάσεις.
Αμαμηλίς η βιργινιανή. Είναι καταπραϋντικό, δροσιστικό στυπτικό που μπορεί να ανακουφίσει από πόνο και φαγούρα. Είναι το ενεργό συστατικό στα περισσότερα δημοφιλή σκευάσματα για τις αιμορροΐδες.
Αλόη. Είναι επουλωτικό και καθαρτικό. Μισό φλυτζάνι χυμού 3 φορές την ημέρα
Ιπποκαστανιά. Ο φλοιός της ιπποκαστανιάς περιέχει εσκουλίνη και εσκίνη, τα οποία συστατικά δυναμώνουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.
Μπορείτε ωστόσο να χρησιμοποιήσετε μια τοπική αλοιφή με καλέντουλα, αχίλαια μυριοφύλλη, πλάνταγκο και υπέρικο. Επίσης το σπαθόλαδο κάνει θαύματα.

ΠΗΓΗ. fytokomia


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου