Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μακαρόνια με σάλτσα γιαουρτιού
ΥΛΙΚΑ:
- 250 γρ. μακαρόνια χοντρά
- 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
- ½ ποτήρι νερό
- 2 κ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κ. σούπας πάπρικα
- 1 κ. σούπας λευκό ξίδι
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 1 φλ. τυρί κίτρινο τριμμένο
- Αλάτι
- Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα μακαρόνια . Τα στραγγίζουμε , τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο.
Για τη σάλτσα
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 4 λεπτά προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας και το νερό. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, το ξύδι και τη πάπρικα. Σιγοβράζουμε για 4-6 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και προσθέταμε τη σάλτσα στα μακαρόνια. Τέλος προσθέτουμε το τυρί και λίγο πιπέρι .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου