ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ 2013



Πως γιόρτασε ο κόσμος το νέο έτος





Νωρίτερα το 2013 υποδέχθηκαν τα νησιά του Νότιου Ειρηνικού, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία, η Ιαπωνία και η Ρωσία.
Η πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας, Όκλαντ, υποδέχτηκε το νέο έτος με πυροτεχνήματα από τον ουρανοξύστη δίπλα από το λιμάνι της πόλης.
Στην Αυστραλία το "αντίο" στο 2012 έδωσε η διάσημη τραγουδίστρια Kylie Minogue, σε μια εντυπωσιακή τελετή στο Σίδνεϊ την οποία παρακολούθησαν τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι.
Στην Ιαπωνία, καλωσόρισαν το νέο έτος με ένα έθιμο που επιτάσσει η λαϊκή δοξασία. Οι καμπάνες των Βουδιστικών ναών χτύπησαν 108 φορές, για να διώξουν τα κακά πνεύματα του περασμένου χρόνου. Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στους ναούς και τους θρησκευτικούς τόπους.
Με εντυπωσιακό σόου και εκπλήξεις ήρθε το 2013 στη Σαγκάη. Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος όλα σκοτείνιασαν και το πλήθος μετρούσε αντίστροφα όταν μπήκε το νέο έτος, όπου το δέχτηκαν με τραγούδια και χαμόγελα.
Για πρώτη φορά η βουδιστική Βιρμανία, που εξήλθε από δεκαετίες απομόνωσης υπέρ μιας δημοκρατικής μετάβασης που είναι σε εξέλιξη, γιορτάζει την πρωτοχρονιά μαζί με όλο τον πλανήτη με ένα θέαμα πυροτεχνημάτων στη Ρανγκούν.
Στις Φιλιππίνες, όπου ως συνήθως η φρενίτιδα των βαρελότων έχει προκαλέσει τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, η πρωτοχρονιά γιορτάζεται παρά το βαρύ κλίμα μετά το πέρασμα του τυφώνα Μπόφα που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 1.000 ανθρώπων στις αρχές του Δεκεμβρίου στο νότιο νησί Μιντανάο.
Στο Ντουμπάι πάμπολλα πυροτεχνήματα φώτισαν τους 200 ορόφους του Μπουρτζ Χαλίφα, του υψηλότερου πύργου στον κόσμο, υπό τους ήχους συμφωνικής μουσικής που παίζει ζωντανά η φιλανθρωπική ορχήστρα της Πράγας.
Οι εορτασμοί στην Ευρώπη άρχισαν από τη Ρωσία, με πυροτεχνήματα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.
Το Παρίσι δεν υποδέχτηκε με πυροτεχνήματα το 2013, ωστόσο δεκάδες χιλιάδες πολίτες, μεταξύ τους πολλοί τουρίστες, γιόρτασαν  όπως κάθε χρόνο στα Ηλύσια Πεδία και γύρω από τον Πύργο του Άιφελ ανταλλάσσοντας ευχές και φιλιά για τη νέα χρονιά.
Στη Γαλλία, όπου κατά την διάρκεια του ρεβεγιόν πολλές φορές τα τελευταία χρόνια καίγονται αυτοκίνητα, το υπουργείο Εσωτερικών έθεσε σε ετοιμότητα 53.000 αστυνομικούς και χωροφύλακες για την ασφάλεια, κυρίως στις οδικές αρτηρίες.
Το Ντακάρ φώτισε τον ουρανό του εκτοξεύοντας το "μεγαλύτερο πυροτέχνημα στην ιστορία του" στη διάρκεια ενός μουσικού θεάματος με πολλά πυροτεχνήματα που θα αρχίσει από τέσσερις φορτηγίδες στον Ατλαντικό Ωκεανό, κοντά στη χερσόνησο της πρωτεύουσας της Σενεγάλης.
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν στη Νέα Υόρκη από κοντά μια παράδοση ηλικίας τουλάχιστον 100 ετών: την πτώση επί 60 δευτερόλεπτα μέχρι τα μεσάνυχτα μιας πολύχρωμης κρυστάλλινης μπάλας στην Times Square.
Στο σόου τραγούδησαν φέτος οι Τέιλορ Σουίφτ, Κάρλι Ρέι Ζέπσεν και ο Νοτιοκορεάτης Psy του οποίου το βίντεο για το τραγούδι "Gangnam Style" έχουν ήδη δει ένα δισεκατομμύριο χρήστες στο YouTube, ένα ιστορικό ρεκόρ.
Στο Ρίο ντε Ζανέιρο, ένα πυροτέχνημα διάρκειας 16 λεπτών φώτισε την ακτή της Κοπακαμπάνα. Ωστόσο στο Καράκας, οι κάτοικοι στερήθηκαν την παραδοσιακή συναυλία που δίνεται κάθε παραμονή πρωτοχρονιάς, στην πλατεία Μπολίβαρ, λόγω των τελευταίων ανησυχητικών νέων για την κατάσταση της υγείας του προέδρου Ούγκο Τσάβες που νοσηλεύεται στην Αβάνα.

ΠΗΓΗ:  http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου