ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους επιδιώκει να επιβάλει η επιχείρηση «Praktiker»


ΤΕΤΑΡΤΗ 16-10-2013

Μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους επιδιώκει να επιβάλει η επιχείρηση «Praktiker». Συγκεκριμένα με αφορμή τη λήξη της επιχειρησιακής Σύμβασης στο τέλος του έτους, οι εργαζόμενοι παραλαμβάνουν ήδη «ραβασάκια» από τους προϊστάμενους, με τα οποία καλούνται να αποδεχθούν νέα Σύμβαση για το 2014 με μειώσεις 7% στους μισθούς τους.
Σήμερα, οι μισθοί των εργαζόμενων που δουλεύουν 8ωρο φτάνουν τα 920 ευρώ μεικτά. Ωστόσο το 30-40% των εργαζόμενων δουλεύουν ως 4ωροι και 6ωροι με αντίστοιχα μικρότερους μισθούς.
Η εργοδοσία ισχυρίζεται πως η μείωση στους μισθούς «είναι η ελάχιστη απαραίτητη προσαρμογή που θα διασφαλίσει και θα σιγουρέψει την επιτυχή πορεία της εταιρείας, την ανταγωνιστικότητα και την αποτελεσματικότητά της και στο μέλλον».
Η ίδια όμως η εταιρεία πριν ένα μήνα παρουσίαζε με περηφάνια στους εργαζόμενους τα κέρδη της που για το 2012 έφτασαν, προ φόρων, τα 3,5 εκ. ευρώ.
Να υπενθυμίσουμε ότι τα τελευταία 3 χρόνια η επιχείρηση έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 200 απολύσεις στα 14 καταστήματα που διατηρεί στη χώρα. Παράλληλα, δεν χάνει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τους τζάμπα εργαζόμενους που προσφέρουν τα κρατικά προγράμματα για την ανεργία, και ήδη απασχολεί 100 περίπου εργαζόμενους μέσα από αυτά.

ΠΗΓΗ. 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου