ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Καλά ταξίδια στους απανταχού ναυτικούς μας!!!!!


Η 25η Ιουνίου καθιερώθηκε το 2010 από τον Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ), ως ημέρα αναγνώρισης του ρόλου του ναυτικού, του θαλασσινού «δυναμικού» που στήριξε εξ αρχής και κρατάει ζωντανή και ακμαία την παγκόσμια εμπορική ναυτιλία.

Η Ημέρα του Ναυτικού θεσπίστηκε με ειδικό ψήφισμα στη Μανίλα το 2010, το οποίο προωθεί την αναθεωρημένη Διεθνή Σύμβαση «για τα πρότυπα εκπαίδευσης, έκδοσης πιστοποιητικών και τήρησης φυλακών των ναυτικών» (STCW), η οποία εξασφαλίζει διεθνή πρότυπα ικανότητας, ασφάλειας και ευημερίας των ναυτικών.

Θα ήταν ίσως περιττό να επαναλάβουμε ότι οι δια θαλάσσης μεταφορές είναι ζωτικής σημασίας για το παγκόσμιο εμπόριο και συνεπακόλουθα την παγκόσμια οικονομία. 

Εάν το θαλάσσιο εμπόριο περιοριζόταν με κάποιο τρόπο, δεν θα υπήρχε τρόπος να «λειτουργήσει» η παγκόσμια οικονομία. Με άλλα λόγια, οφείλουμε πολλά σε όσους ταξιδεύουν και μεταφέρουν το σιτάρι για το ψωμί που τρώμε, το βαμβάκι για τα ρούχα που φοράμε, το πετρέλαιο για τη θέρμανση και τον ηλεκτρισμό που έχουμε τόσο ανάγκη. 

Αλλά και πόσα πλοία μεταφέρουν κι εμάς τους ίδιους για ταξίδια σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Με δεδομένο ότι η χώρα μας διαθέτει το μεγαλύτερο ποντοπόρο στόλο παγκοσμίως και η ναυτιλία αποτελεί ένα από τα «δυνατά χαρτιά» της ελληνικής οικονομίας, γίνεται σαφές ότι αυτή η ημέρα, πέρα από τη χαρά και τη συγκίνηση που προσφέρει σε πολλές ελληνικές οικογένειες, προτρέπει και στην περαιτέρω ενασχόληση των Ελλήνων με το ναυτικό επάγγελμα. 

Η νησιωτική μας χώρα, επίσης, έχει ανάγκη τα εμπορικά της πλοία, τα οποία πρέπει να βρίσκονται σε καθημερινή σύνδεση με τα μεγάλα αστικά κέντρα.




ΠΗΓΗ. naftikachronika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου