Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μοσχαράκι Στρογγανόφ
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο *
- 1 κρεμμύδι
- 500 γρ. λευκά μανιτάρια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο (2 κ.σ. + 1 κ.σ.)
- 1 κ.γ ζάχαρη
- 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
- 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
- 70 γρ. λευκό κρασί
- 1 κύβο βοδινού διαλυμένο σε 500 γρ. νερό ή 500 γρ. ζωμό βοδινού
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. κομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 250 γρ. ζυμαρικά για παστίτσιο
- 30 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε λεπτές λωρίδες του 1 εκ.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι 30 εκ. στη φωτιά για να κάψει χωρίς λάδι.
Ρίχνουμε στο κρέας 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Όταν το τηγάνι έχει κάψει βάζουμε το κρέας για 2’ μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Παράλληλα κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα μανιτάρια σε
χοντρά κομμάτια. (Στα 4 αν είναι μεγάλα ή στη μέση αν είναι μικρά)
Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι, το βάζουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τα
μανιτάρια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος των
μανιταριών.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, τον πελτέ και το
αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ανακατευτούν όλα
τα υλικά μας.
Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κύβο και στο τέλος το νερό.
Χαμηλώνουμε σε σιγανή φωτιά και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό και περιμένουμε να βράσει.
Προσθέτουμε αλάτι, ρίχνουμε τα μακαρόνια και βράζουμε για 8 λεπτά.
Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και περιμένουμε να κάψει.
Ρίχνουμε το κρέας στο τηγάνι για να πάρει μία βράση και να αναμειχθεί με τη σάλτσα. Προσθέτουμε και το θυμάρι.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με το βούτυρο, σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε ώστε να πάει το βούτυρο παντού.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, βάζουμε το γιαούρτι και
ανακατεύουμε.
Στο τέλος προσθέτουμε και τον μαϊντανό. (Βάζουμε το
γιαούρτι στο τέλος για να μην κόψει)
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και με μυρωδικά της αρεσκείας μας.
* Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόντρα ή σπαλομπριζόλα αρκεί να
είναι σιτεμένη, δηλ. να έχουν περάσει 10-15 μέρες ωρίμανσης στο
κρεοπωλείο!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. akispetretzikis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου