ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Τάρτα με λαχανικά

                             
                             Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
                                              
                               ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ







ΥΛΙΚΑ

Για την τάρτα
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • ελάχιστη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
Για τη γέμιση
  • 2 πράσα μέτρια, κομμένα σε λοξές λωρίδες
  • μισό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 φινόκιο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 4-5 πιπεριές Φλωρίνης, ψητές στο φούρνο, προσεκτικά καθαρισμένες (από φλούδα και σπόρους) και κομμένες σε λωρίδες
  • 3 πράσινα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα
  • 6-7 μικρά ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 250 γρ. φέτα πικάντικη
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • φρέσκο και ξηρό θυμάρι, φρέσκο λεμονοθύμαρο, ρίγανη, φρεσκοκομμένο πιπέρι (τα προσθέτουμε ως καρυκεύματα σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη.
Κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα και βάζουμε εκεί το μαλακωμένο βούτυρο και το αυγό. Με τα δάχτυλά μας φέρνουμε τα στεγνά υλικά προς το κέντρο και ανακατεύουμε. 
Η ζύμη πρέπει να δουλευτεί σύντομα, με γρήγορες κινήσεις. 
Έπειτα από περίπου 5 λεπτά ζύμωμα η ζύμη είναι έτοιμη. 

Την πλάθουμε σε μπάλα και την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη. 
Τη βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα. 

Καθώς περιμένουμε τη ζύμη να «ωριμάσει», ετοιμάζουμε τη γέμιση. 
Σε μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ξερό κρεμμύδι, τα πράσα, το φινόκιο. Όταν αυτά θα μαλακώσουν λίγο και αλλάξουν χρώμα, προσθέτουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια και σωτάρουμε το μείγμα για 2 λεπτά ακόμα. 
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. 

Κατόπιν προσθέτουμε τις πιπεριές, όλα τα καρυκεύματα και τα μυρωδικά, όπως και τη θρυμματισμένη φέτα. 
Προθερμαίνουμε το φούρνο σε 180 βαθμούς Κελσίου. 

Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο, περίπου μισό εκατοστό, και την τοποθετούμε προσεκτικά στην ταρτιέρα. 
Για να μη σπάσει η βάση κατά το ψήσιμο, την τρυπάμε πολλές φορές με ένα πιρούνι. Αμέσως μετά απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα της γέμισης πάνω στη ζύμη. 
Καλύπτουμε την επιφάνεια της τάρτας με τριμμένη γραβιέρα. 

Την ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά.

                                                                                                
                                                                                                          ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



ΠΗΓΗ: alphatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου