ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Τάρτα με βερίκοκα


                         Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

                                 Τάρτα με βερίκοκα






ΥΛΙΚΑ
Για την τάρτα

  • 2 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές σούπας γεμάτες (κρύο) βούτυρο 
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κρύο νερό

Για την γέμιση

  • 10 βερίκοκα 
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα φιλέ ψημμένα
  • 1 1/2 κουτάλι της σούπας κορν φλαουρ
  • 5 κουταλιές σούπας νερό
  • 1 κουτάλι σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, βάζουμε το αλάτι, την ζάχαρη και προσθέτουμε το κρύο βούτυρο σε κομματάκια. 
Με τα δάκτυλα μας τρίβουμε , σε χοντρά τρίμματα το υλικό του μπολ, προσθέτουμε το κρύο νερό και ξεκινάμε να ζυμώνουμε απαλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια (στην πράξη βλέπουμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμη). 
Κάνουμε την ζύμη μια μπάλα και την σκεπάζουμε. 

Την βάζουμε στο ψυγείο περίπου για 30 λεπτά. 
Στην συνέχεια την ανοίγουμε σε μια καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα (ή ταψί) , καλύπτοντας  την βάση και τα τοιχώματα με την ζύμη.
Πατάμε καλά την ζύμη στην ταρτιέρα και τρυπάμε με ένα πιρούνι την βάση. 
Την σκεπάζουμε με λαδόκολλα  και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).

Για την γέμιση  

Πασπαλίζουμε με 1 κουτάλι σούπας  ζάχαρη και τα μισά ψημένα φιλέ αμύγδαλα την βάση της τάρτας. 
Κόβουμε τα 7 βερίκοκα σε φέτες και τα αραδιάζουμε επάνω στην επιφάνεια της ζύμης, πασπαλίζουμε ξανά με άλλο 1 κουτάλι σούπας ζάχαρη και ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο. 
Ψήνουμε την τάρτα στους 150 βαθμούς περίπου για 20-30 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας). 
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό. 
Κόβουμε τα υπόλοιπα βερίκοκα σε κομμάτια, τα βάζουμε σε κατσαρολάκι με την υπόλοιπη ζάχαρη και το διαλυμένο κόρν φλάουρ ,τον χυμό λεμονιού και τα σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να μαλακώσουν τα βερίκοκα. 

Αφαιρούμε από την φωτιά και σουρώνουμε καλά ώστε να γίνει διάφανη σάλτσα. 
Αφού ψηθεί η τάρτα μας την βγάζουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα ψημένα φιλέ αμύγδαλα. 
Την βάζουμε στο ψυγείο περίπου για 2 – 3 ώρες. 
Σερβίρουμε με μπάλες παγωτού.



                                                                                                                     ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ




ΠΗΓΗ. chefoulis
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου