ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Απεργία 2 Οκτωβρίου - Ποια μέσα μεταφοράς θα τραβήξουν χειρόφρενο


Μεγάλη απεργία έχει κηρυχθεί για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου μετά από κάλεσμα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ). Στην 24ωρη απεργία θα συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ με στάσεις εργασίας.

Επιπλέον, στην απεργία θα πάρουν μέρος ακόμη και με στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας, ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά.

Πιο συγκεκριμένα:

    Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 το Μετρό (γραμμές 2 & 3) δεν θα λειτουργήσει λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.

    Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, τα Λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω στάσεων εργασίας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 10:00 π.μ. ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 20:00.

    Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 οι εργαζόμενοι στο Μετρό (γραμμές 2 & 3) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 12:00 – 15:00. 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει επίσης εξαγγείλει δύο 24ωρες απεργίες για την Τετάρτη 2 και Πέμπτη 3 Οκτωβρίου. 

Αν οι απεργίες πραγματοποιηθούν δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο τρένου, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας. Αναμένεται σχετική ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αναμένονται αποφάσεις και για τα υπόλοιπα μέσα.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών αναφέρει: «Aντιδρούμε ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που καταργεί τις συμβάσεις εργασίας, φακελώνει την συλλογική δράση των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, ήδη εμείς οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες βιώνουμε στο πετσί μας τον εμπαιγμό της εργοδοσίας και την μη τήρηση πολύ σημαντικών άρθρων της συλλογικής σύμβασης εργασίας μας, που υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019.


ΠΗΓΗ.newsbeast.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου