ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Παραλύει η χώρα στις 24 Σεπτεμβρίου λόγω 24ωρης απεργίας για τις εργασιακές αλλαγές - Ποιοι απεργούν


 Παραλύει η χώρα την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για όλο τον δημόσιο τομέα και το ΕΚΑ ενώ και τα εργατικα Κέντρα της χώρας ένα ένα ανακοινώνουν την συμμετοχή τους λόγω του ότι στον ιδιωτικό τομέα η ΓΣΕΕ δεν μπορεί να βγάλει τέτοια απόφαση αφού έχει προσωρινή διοίκηση. Επίσης απεργία την ίδια ημέρα έχει προκηρύξει και το ΠΑΜΕ.
 
Την ημέρα της κινητοποίησης, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 11 το πρωϊ, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί μισή ώρα νωρίτερα στα προπύλαια του Πανεπιστημίου.

Κύριο αίτημα όλων των συνδικάτων είναι η απόσυρση των εργασιακών αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση.

Μεχρι στιγμής απεργούν στις 24 Σεπτεμβρίου όλος ο δημόσιος τομέας, εργαζόμενοι σε υπουργεία, δημόσιους οργανισμούς, δήμους, νομαρχίες, εφορίες, καθηγητές, οικοδόμοι ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν οι τραπεζοϋπάλληλοι και οι δάσκαλοι μόλις βγάλουν απόφαση τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα.

Παράλληλα δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία καθώς η ΠΝΟ ανακοίνωσε την κήρυξη 24ωρης απεργίας. Ανάλογες ωστόσο κινητοποιησεις αναμένονται και στα μέσα μαζικής μεταφοράς που συνεδριάζουν τα αρμόδια όργανα τους για να βγάλουν απόφαση.

Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε και πανελλαδικές στάσεις εργασίας, όπου κριθεί αναγκαίο, από τα σωματεία στις 19, 20 και 23 Σεπτεμβρίου, για να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις τους, ώστε να διευκολυνθεί η ενημέρωση, η προετοιμασία και η συμμετοχή των εργαζομένων.

Όπως καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο «η κυβέρνηση της Ν.Δ. προωθεί ένα είδος "ανάπτυξης" που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι».

Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει πως στο επίμαχο νομοσχέδιο προβλέπονται η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. 

Θεωρεί πως «στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ. Ουσιαστικά, επιχειρείται ο εργοδοτικός-κυβερνητικός έλεγχος και το φακέλωμα των σωματείων και των συνδικαλιστών» αναφέρει, μεταξύ άλλων.

ΠΑΜΕ

Η απεργιακή συγκέντρωση των ομοσπονδιών και των συνδικάτων του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτέμβρη στις 10.30π.μ. στα Προπύλαια.

Μέχρι στιγμής έχουν πάρει αποφάσεις για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη οι παρακάτω συνδικαλιστικές οργανώσεις:

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας

Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής

Εργατικό Κέντρο Σάμου

Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας

Εργατικό Κέντρο Άρτας

Εργατικό Κέντρο Νάουσας

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας

Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου

Εργατικό Κέντρο Β. Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας

Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία

Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού, Δέρματος Ελλάδας

Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας

Πανελλήνια ομοσπονδία Λογιστών

Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος



ΠΗΓΗ. dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου