Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Γαρίδες τηγανιτές σε κουρκούτι λαχανικών με δροσερό ντιπ γιαουρτιού
ΥΛΙΚΑ
- 25 γαρίδες χωρίς κεφάλι, με ουρά
- ½ κουτάκι μπύρα
- 150-200 γραμμάρια αλεύρι
- 1 καρότο
- 1 τζίντζερ
- 1 κολοκύθι
- ½ πιπεριά κόκκινη
- ½ πιπεριά πράσινη
- ½ πιπεριά κίτρινη
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- ½ ματσάκι άνηθο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το ντιπ γιαουρτιού:
- 100 γραμμάρια τυρί φιλαδέλφεια
- 100 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
- 1 λάιμ (χυμό και ξύσμα)
- Λίγο άνηθο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.
Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ προσθέτοντας επιπλέον αλάτι και πιπέρι, το αλεύρι και την μπύρα.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας μόνο την ουρά, τις βουτάμε στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Για το ντιπ: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Γαρνίρουμε περιμετρικά τις γαρίδες και στη μέση το ντιπ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. newsbeast
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου