ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Η διαδρομή του Οδοντωτού στις 10 καλύτερες του κόσμου


Το τραινάκι αναμένεται να μπει και πάλι στην γραμμή του και να ανεβάσει ξανά τον τουρισμό στην περιοχή 

Αν όλα πάνε καλά και προχωρήσουν οι εργασίες των συνεργείων του δήμου Καλαβρύτων, αλλά και των ειδικών γεωλόγων που έχουν έρθει για να ρίξουν τα επικίνδυνα βράχια που έχουν αποκλείσει τον επαρχιακό δρόμο της Ζαχλωρούς ο Οδοντωτός Καλαβρύτων μπαίνει και πάλι από την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη, στην γραμμή. 

Ξεκινούν έτσι και πάλι τα δρομολόγια του ιστορικού αυτού τρένου που είχαν διακοπεί από το Σάββατο του Λαζάρου από τον ΟΣΕ, όχι γιατί είχε δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στην γραμμή, αλλά για λόγους ασφαλείας και προστασίας των επιβατών, αφού κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις διαθέσεις της φύσης που ενδεχομένως να έφερναν μία νέα κατολίσθηση. 

Το όλο θέμα λοιπόν δεν έχει να κάνει με τον Οδοντωτό, την γραμμή του και γενικότερα με τον ΟΣΕ, αλλά με τον επαρχιακό δρόμο της Ζαχλωρούς που λόγω της κατολίσθησης παραμένει αποκλεισμένος.

Το ζήτημα βέβαια είναι ότι ο Οδοντωτός, ειδικότερα τους θερινούς μήνες, αποτελεί ένα πόλο έλξης τουριστών για τα Καλάβρυτα και την ευρύτερη περιοχή, με δεκάδες επισκέπτες από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό να καταφτάνουν για να ζήσουν από κοντά αυτή την μοναδική εμπειρία που σου προσφέρει η διαδρομή μέσα από το πέρασμα του φαραγγιού. 

Εκπρόσωπος της χώρας στα μήκη και στα πλάτη της γης

Άλλωστε, ο Οδοντωτός έχει γίνει διάσημος πλέον και στο εξωτερικό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το βρετανικό Guardian συμπεριέλαβε την διαδρομή του ιστορικού και γραφικού τρένου στις 10 καλύτερες διαδρομές που μπορεί να κάνει κάποιος στον κόσμο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

Στο άρθρο του το Guardian προχωρά σε ένα αφιέρωμα των καλύτερων ταξιδιωτικών προορισμών στο κόσμο προτείνοντας διαδρομές από όλα τα μέρη της γης. 

Από μέρη όπως η Κολομβία, η Βραζιλία, το Βιετνάμ, η Αλάσκα και άλλα. 

Ο Οδοντωτός αποτελεί τον καλύτερο εκπρόσωπο της χώρας μας στις ταξιδιωτικές αυτές διαδρομές και το γεγονός αυτό αναδεικνύει από μόνο του το πόσο η διαδρομή Διακοπτό - Καλάβρυτα έχει γίνει διάσημη σε όλη τον κόσμο. 
Άλλωστε, το βλέπει αυτό κανείς και όταν πάει να κλείσει ένα εισιτήριο για τον Οδοντωτό, καθώς με δυσκολία βρίσκει. 

Στα Καλάβρυτα έχοντας κλείσει πλέον την χειμερινή τουριστική σεζόν με επιτυχία και αρκετή κίνηση, ελπίζουν και πάλι στον Οδοντωτό για τους καλοκαιρινούς μήνες. 

 
ΠΗΓΗ. patrasevents.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου