ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ απο την κ. ΜΑΝΤΩ
ΥΛΙΚΑ
(για το μίγμα)
- 4 αυγά
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 1 γιαούρτι 2%
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 φύλλο κρούστας (500gr)
- 1 φεκελάκι μπέικιν πάουντερ
(για το σιρόπι)
- 3 ποτήρια νερό
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το φύλλο, το οποίο το κόβουμε σε κομμάτια (ένα-ένα).
Προσθέτουμε και το φύλλο στο
μίγμα .
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί πυρέξ και το ψήνουμε στον
φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα (περίπου 20-30λεπτά).
Αφήνουμε να κρυώσει.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Τέλος, ρίχνουμε στο κρύο ταψί το
ζεστό σιρόπι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου