Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Σταφιδόψωμο της κας Στεφανίας
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150 γρ. σταφίδες ξανθές πασπαλισμένες με λίγο αλεύρι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 ml ηλιέλαιο
- 200 ml χυμός πορτοκαλιού
- 200 ml νερό
- 5 γρ. κανέλλα σε σκόνη
- 3 γρ. γαρύφαλλο σε σκόνη
- 2 κ.γ. baking powder
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι και τη ζάχαρη χτυπώντας τα
καλά με έναν αναδευτήρα. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το νερό,
την κανέλλα και το γαρύφαλλο συνεχίζοντας το χτύπημα.
Κατόπιν ρίχνουμε τις σταφίδες
και τέλος το αλεύρι με το baking powder (κοσκινισμένο).
Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά, ώσπου να σχηματιστεί μία ζύμη λίγο πιο σφιχτή
από εκείνη του κέικ.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε φόρμα όπου έχουμε στρώσει
αντικολλητικό χαρτί ή έχουμε λαδώσει καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για
περίπου 1 ώρα.
Για πιο σίγουρα κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι, το σταφιδόψωμο δηλαδή είναι
έτοιμο όταν το μαχαίρι που βυθίζουμε μέσα βγει στεγνό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου