Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Νησιά Λοφότεν - Άγρια τοπία συντροφεύουν τους παλιούς θεούς των Βίκινγκ

ΤΡΙΤΗ 25-4-2017Απόκρημνα βουνά που βυθίζονται απότομα στη θάλασσα των φιόρδ, γραφικά ψαροχώρια και άγρια τοπία καλωσορίζουν τον επισκέπτη στην άκρη της γης.

Τα νησιά Λοφότεν στα δυτικά της Νορβηγίας βρίσκονται κοντά στον Αρκτικό Κύκλο και έχουν σχετικά ήπιο κλίμα, καθιστώντας τα ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν την περιπέτεια σε ονειρικά τοπία.


Με πλήθος επιλογών όπως πεζοπορία, ποδηλασία ακόμη και αναζήτηση φαλαινών τα γραφικά ψαροχώρια αποτελούν τον παράδεισο του φυσιολάτρη.

Ο ήλιος διαρκεί 24 ώρες το καλοκαίρι ενώ κατά τη διάρκεια του χειμώνα δεν ανατέλλει ποτέ. 

Τα κυριότερα νησιά είναι το Austvagoy, το Gimsoya, το Vestvagoy, το Flakstadoya και το Monskenesoya, ενώ υπάρχουν και άλλα τρία τα οποία είναι μικρότερα σε μέγεθος.
Η άγρια ομορφιά των νησιών Λοφότεν μνημονεύεται και από τον Νίκο Καββαδία στον «Πιλότο Νάγκελ».

Αξίζει να επισκεφθείτε το μουσείο Lofotr Viking που φιλοξενεί ένα σπίτι των Βίκινγκ το οποίο αποκαλύφθηκε κατά τις ανασκαφές που έγιναν σε ένα χωριό που υπήρχε στην περιοχή, περίπου το 500 μ.Χ. 

Στο μουσείο μπορεί να δει κανείς από κοντά και ένα αντίγραφο πλοίου των Βίκινγκ που εκτελεί μικρά δρομολόγια.


 Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ντόπιο σολομό και βακαλάο καθώς και το τοπικό παραδοσιακό πιάτο gammelsteik, δηλαδή αλατισμένο πόδι αρνιού που ψήνεται στον αέρα.

ΠΗΓΗ. newsbeast.gr