Κυριακή, 16 Απριλίου 2017

Αφιερωμένο σ αυτούς που δουλεύουν στη βάρδια (Μηχανοδηγοί, Σταθμάρχες, Κλειδούχοι,Συνοδοί, Τεχνίτες κλπ ειδικότητες...)

ΚΥΡΙΑΚΗ 16-4-2017Πάσχα: η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης...
Την ώρα που οι περισσότεροι από μας βρισκόμαστε με τις οικογένειές μας στην περιφορά του επιταφίου κάποιοι άλλοι εξασφαλίζουν από το πόστο τους τα τραίνα.

Τις μέρες αυτές η κίνηση είναι αυξημένοι αφού όλοι θέλουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους για τις γιορτές. Αυτές τις ώρες κάποιοι οδηγούν τους συρμούς, κάποιοι άλλοι αποκαθιστούν βλάβες και υπηρετούν την ασφαλή κυκλοφορία για να μπορέσουν τα τραίνα να μεταφέρουν τον κόσμο στους δικούς του...

Αφιερώνουμε το παρακάτω τραγούδι σε όλους αυτούς που περνάνε αυτές τις οικογενειακές στιγμές μαρκιά από τους δικούς τους ανθρώπους...


ΒΙΝΤΕΟ.

                                 Τούτο το τρένο είμαστε εμείς Βασίλης Παπακωνσταντίνου 


 Στα καθήκοντα πχ του μηχανοδηγού διαβάζουμε:

"Εργασιακές Συνθήκες και Περιβάλλον: Εργάζεται μόνος του ή μαζί με κάποιον συνάδελφό του στις καμπίνες οδήγησης της αμαξοστοιχίας. 

Το επάγγελμα του Μηχανοδηγού ακολουθεί το τυπικό ωράριο εργασίας, συνήθως σε βάρδιες, ενώ παράλληλα έχει την υποχρέωση να εργάζεται γιορτές ή αργίες. Ορισμένες φορές, όταν υπάρχει φόρτος εργασίας, μπορεί να απαιτηθούν υπερωρίες. 

Εκτός από τα συνήθη επιδόματα, οι Μηχανοδηγοί δικαιούνται τεχνικό και χιλιομετρικό επίδομα και αποζημίωση για τις διανυκτερεύσεις εκτός έδρας. 

Η εργασία του είναι υπεύθυνη, αρκετά σκληρή και κουραστική, αλλά και μονότονη, λόγω της επανάληψης της ίδιας διαδρομής. 

Αρκετές φορές παρατηρούνται και ορισμένα προβλήματα υγείας τα οποία οφείλονται στη φύση της εργασίας (δισκοπάθεια και ρευματοπάθειες είναι τα πλέον συνήθη από αυτά).

 Γενικά, οι συνθήκες εργασίας δεν είναι και τόσο υγιεινές."
ΠΗΓΗ. mixanikosose