ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Κοκκάρι Σάμου - Ελληνικό χωριό που θάμπωσε την Ευρώπη με τη λιτή ομορφιά του

ΤΕΤΑΡΤΗ 18-1-2017


Ένα άγνωστο μέχρι πρότινος ελληνικό χωριό θάμπωσε με την λιτή ομορφιά του και αναδείχθηκε σε ένα από τα καλύτερα κρυμμένα "διαμάντια" της Ευρώπης, του Best European Destinations. 


 Το Κοκκάρι Σάμου κατέλαβε την 3η θέση το 2016 στη λίστα με τους κρυφούς θησαυρούς της Γηραιάς Ηπείρου. 
Βρίσκεται 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Σάμου και σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει πληθυσμό 1.060 κατοίκους.


 Το Κοκκάρι χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα και σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή το όνομά του αποδίδεται στην εκτεταμένη καλλιέργεια του κοκκαριού, ενός είδους μικρού κρεμμυδιού.

Η κύρια απασχόληση των κατοίκων του Κοκκαριού είναι ο τουρισμός, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο αναπτυγμένα τουριστικά χωριό της Σάμου. 
Πόλο έλξης στο Κοκκάρι αποτελούν τα καλοδιατηρημένα παλιά σπίτια, το μικρό λιμάνι και οι παραλίες που το περιβάλλουν.



Ένα από τα σημαντικά αξιοθέατα του Κοκκαριού είναι η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ενώ μεγάλο πανηγύρι διεξάγεται στις 27 Ιουλίου, εορτή του Αγίου Παντελεήμονα.

Το δημοσίευμα αναφέρει για το νησί τα εξής: "Η Σάμος είναι ένα νησί γεμάτο θρύλους και ομορφιά. Είναι το νησί του πατέρα των μαθηματικών, του Πυθαγόρα, του αστρονόμου Αρίσταρχου και του φιλοσόφου Επίκουρου. 




Είναι η πατρίδα της Ήρας και το νησί που φιλοξένησε τον Ηρόδοτο και τον Αίσωπο. Κατά την αρχαιότητα αποτελούσε σημαντικό κέντρο εμπορίου στο Αιγαίο και μια μεγάλη ναυτική δύναμη, ενώ σύναψε σχέσεις με σημαντικούς πολιτισμούς της Μεσογείου. 



 Η Σάμος διαθέτει εντυπωσιακή βλάστηση και το φυσικό περιβάλλον είναι γεμάτο χρώματα και φως. 
Κάθε βήμα είναι και μια αποκάλυψη. 

Είτε πρόκειται για τα επιβλητικά βουνά, όπως ο Κέρκης και η Άμπελος - με αλπικές θερμοκρασίες το χειμώνα και ατέλειωτες βροχοπτώσεις - είτε για τα σπήλαια και τα φαράγγια της, το περιβάλλον της Σάμου θυμίζει πολύ την ελληνική ενδοχώρα σε μινιατούρα".






ΠΗΓΗ. briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου