Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Καθαρισμός των πνευμόνων από φλέγμα, τοξίνες & φλεγμονές

ΣΑΒΒΑΤΟ 28-1-2017
Μερικές φορές όλοι μας έχουμε επηρεαστεί από κάποιο αναπνευστικό θέμα. 

Συνθήκες όπως το κοινό κρυολόγημα, άσθμα, κάποια αλλεργική αντίδραση ή ρινική καταρροή, μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και δυσάρεστα συναισθήματα. Έτσι συχνά, τέτοιες καταστάσεις, μας αναγκάζουν να λάβουμε διάφορα φαρμακευτικά προϊόντα, προκειμένου να ανακουφιστούμε από τα συμπτώματα. 
Τα φάρμακα αυτά όμως συνήθως έχουν σοβαρές παρενέργειες που μπορεί να μας κάνουν ακόμα πιο επιρρεπείς σε ασθένειες.
 
Τα περισσότερα από τα σιρόπια, που συνιστώνται για χρήση στις περιπτώσεις, ενός κοινού κρυολογήματος ή άλλων αναπνευστικών ασθενειών, δίνουν μεν άμεσα αποτελέσματα μπορούν όμως να οδηγήσουν σε διάφορες παρενέργειες εάν χρησιμοποιούνται συχνά, όπως:
 • Εξάνθημα
 • Ναυτία
 • Υπνηλία
 • Πρήξιμο
 • εμετός
 • φαγούρα
 • αναπνοή πρόβλημα
 • Ζαλάδα
Στις περιπτώσεις άσθματος ή βρογχίτιδας, οι γιατροί συνταγογραφούν συνήθως κορτικοστεροειδή, τα οποία λαμβάνονται μέσω μιας συσκευής εισπνοής.

Είναι καλό, λοιπόν, να μάθετε ότι υπάρχει ένα εντελώς φυσικό ρόφημα που μπορεί να θεραπεύσει τα αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ταυτόχρονα δεν κάνει κακό στην υγεία σας.Ο Φλόμος** έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες ως αποτελεσματική θεραπεία στην περίπτωση των αναπνευστικών παθήσεων, όπως αδυναμία του πνεύμονα, κρύωμα στο στήθος, αναπνευστική συστολή. 

Ο Φλόμος είναι ένα ζιζάνιο που φυτρώνει παντού στον κόσμο, και διαθέτει ισχυρά οφέλη για την υγεία, τα οποία προέρχονται από τις σαπωνίνες: οργανικές ενώσεις οι οποίες δρουν ως φυσικά αποχρεμπτικά, έτσι αφαιρεί την περίσσεια βλέννα από τους πνεύμονες, και καταπραΰνει την κυκλοφοριακή συμφόρηση και άλλα συμπτώματα.

Επίσης μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης σε περίπτωση μιας ιικής βακτηριακής μόλυνσης καθώς παγιδεύει και εξαλείφει βακτήρια και ιούς της βλέννας.
Με τις ισχυρές μαλακτικές ιδιότητές του, καταπραΰνει το λαιμό και ανακουφίζει από τον πόνο που οφείλεται στον συχνό βήχα, γι ‘αυτό είναι εξαιρετικό στην περίπτωση των διαφόρων αναπνευστικών παθήσεων όπως η βρογχίτιδα και το άσθμα.

Ένα ζεστό ρόφημα φλόμου μπορεί να προσφέρει ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα καθώς σε συνδυασμό με την θερμότητά του χαλαρώνει το φλέγμα περισσότερο από ό, τι τα κρύα ποτά.

Πώς να ετοιμάσετε το τσάι από βότανα:

Συστατικά
 • 2 κουταλάκια του γλυκού φύλλα φλόμου
 • 1 ½ φλιτζάνια καθαρό νερό
 • 1-2 κουταλάκια του γλυκού μέλι (προαιρετικά)
 • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα δυόσμο (προαιρετικά)
Μέθοδος παρασκευής

Βράζετε το νερό και αφού το βγάλετε από την φωτιά, βυθίστε τα φύλλα του φλόμου σε αυτό. 
Σε ένα ξεχωριστό σουρωτήρι ή τη ειδική μπάλα τσαγιού προσθέτετε και το δυόσμο. 
Αφήστε τα για 15 λεπτά και προσθέστε το μέλι για να εμπλουτίσετε τη γεύση του, αλλά και να ενισχύσετε τις ιδιότητές του.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το ρόφημα για τη θεραπεία όλων των ειδών των αναπνευστικών προβλημάτων και των κρυολογημάτων, ενώ θα ανακουφίσει επίσης από τον πόνο και την κυκλοφοριακή συμφόρηση που οφείλεται σε χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.


ΠΗΓΗ. awakengr

** To Bερμπάσκο ( Verbascum thapsus - Common Mullein), γνωστό στην ελληνική παράδοση και ως Φλώμος, Γλώσσα ή Καλάνθρωπος, ανήκει στην οικογένεια των Χοιραδανθών. 
Είναι φυτό κοινό στην Ελλάδα. 
Φύεται επίσης στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και την Ασία. Έχει στέλεχος δύσκαμπτο και μακρύ, φτάνει τα δύο μέτρα, τα φύλλα του είναι μεγάλα και μαλακά και τα κίτρινα άνθη του σχηματίζουν ένα στάχυ κωνικό και πυκνό. Χρησιμοποιούνται τα φύλλα και τα άνθη του.

Το Βερμπάσκο είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια για τις θεραπευτικές του ιδιότητες στις διαταραχές του αναπνευστικού συστήματος. 


Ο Διοσκουρίδης αποκαλούσε το φυτό αυτό “το μέλαν”( όρος της Φυσικής που περιγράφει ένα ιδανικό σώμα το οποίο απορροφά όλο το φως που προσπίπτει πάνω του). 

Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τη ρίζα του φυτού σε περιπτώσεις αναπνευστικών προβλημάτων, διάρροιας, κράμπας, φλεγμονών των ματιών και ως επουλωτική. 

Ο Πλίνιος (77 μ.Χ.) αναφέρει πως «τα υποζύγια που δεν υποφέρουν μόνο από βήχα, αλλά και από σπασμένα πλευρά, ανακουφίζονται αν πιουν λίγο από το βότανο αυτό».