ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Η τελική πρόταση της κυβέρνησης στους δανειστές - Τι περιλάμβανε το email Τσακαλώτου

ΣΑΒΒΑΤΟ 26-11-2016


 



Ούτε το επίδομα θέρμανσης φαίνεται ότι γλιτώνει από το «μαχαίρι» που μπαίνει σε πλειάδα κοινωνικών επιδομάτων και στις φοροαπαλλαγές, προκειμένου να κλείσει η β’ αξιολόγηση.




Στις 41 σελίδες του προσχεδίου συμφωνίας που επιδόθηκε στην τρόικα περιλαμβάνονται οι κυβερνητικές προτάσεις για όλα τα «καυτά» μέτωπα των διαπραγματεύσεων, όπως είναι οι ομαδικές απολύσεις, τα «κόκκινα» δάνεια, οι φορολογικοί έλεγχοι κ.ά.

Στο στόχαστρο μπαίνουν τα οικογενειακά (τέκνων και πολυτεκνικά) επιδόματα, τα αναπηρικά, καθώς και εκείνα για μεταφορές (κοινωνική επιδότηση) και παιδεία (φοιτητικό επίδομα των 1.000 ευρώ), ενώ προβλέπεται ο επανασχεδιασμός/κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης.

Προς κατάργηση βαίνουν, επίσης, οι απαλλαγές για τις ιατρικές δαπάνες και τους ναυτικούς. 

Για τις ομαδικές απολύσεις προτείνεται ο εκ των υστέρων έλεγχος της νομιμότητας, αντί για την εκ των προτέρων έγκριση από τον υπουργό Εργασίας.

Oσον αφορά στα «κόκκινα» δάνεια, θα χορηγηθούν έως το τέλος του Δεκεμβρίου τουλάχιστον 5 άδειες σε funds, προκειμένου έως τον Μάιο του 2017 να έχει αναπτυχθεί μια «δυναμική αγορά». 

Προβλέπεται, επίσης, η πλήρης αυτοματοποίηση της διαδικασίας για τις συντηρητικές κατασχέσεις για χρέη προς το Δημόσιο, ενώ θα αρχίσουν οι έλεγχοι και στις καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων στο εξωτερικό.


ΠΗΓΗ. patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου