ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Η Ελλάδα «γερνάει» και το ΔΝΤ ανησυχεί

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-8-2016




Μάλλον προβληματισμένο για το από πού θα πάρει τα χρήματά του πίσω εμφανίζεται το ΔΝΤ, το οποίο διαπιστώνει ότι στις επόμενες δύο δεκαετίες θα υπάρξει σημαντική αύξηση γήρανσης του πληθυσμού και αυτό θα έχει επίπτωση κυρίως στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ισπανία!



Σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το εργατικό δυναμικό της Ευρωζώνης, το ΔΝΤ επισημαίνει ότι η γήρανση του πληθυσμού επηρεάζει αρνητικά την παραγωγικότητα.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι είναι σε δυσμενέστερη θέση όσες χώρες έχουν ήδη υψηλά ποσοστά ανεργίας και μεγάλο δημόσιο χρέος.

Αυτές οι χώρες δεν είναι άλλες από τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους, όπως δηλαδή η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία.

Με βάση την έκθεση του ΔΝΤ, οι συνταξιούχοι θα αυξηθούν σε σχέση με τον πληθυσμό που βρίσκεται σε παραγωγική ηλικία και δεύτερον αναμένεται να αυξηθεί ο μέσος όρος ηλικίας του εργατικού δυναμικού.

Φυσικά, από τη γήρανση θα πληγεί η παραγωγικότητα με άνισο τρόπο στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, καθώς και πάλι τα ισχυρότερα οικονομικά θα είναι σε πλεονεκτική θέση.

Και αυτό γιατί οι χώρες με υψηλότερα ποσοστά ανεργίας έχουν ανάγκη από ενεργό εργατικό χρειάζονται αύξηση της παραγωγικότητας, προκειμένου να επιτύχουν ανάπτυξη.



ΠΗΓΗ.  newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου