Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Τάρτα με ντομάτα και λάδι
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά (σκόνη)
- 1/4 κούπα καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι διαλυμένο σε (περίπου 1½ ποτήρι νερού) νερό χλιαρό
- 750 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- 3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
- 3 ξερά κρεμμύδια
- 2 χρωματιστές πιπεριές
- 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
- λίγες ψιλοκομμένες ελιές
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη
Πασπαλίζετε τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τρίβετε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά με τα δάχτυλα.Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη ή πανί και την αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 45 λεπτά έως 1 ώρα.
Για τη γέμιση
Στο μεταξύ αφαιρείτε τους σπόρους από τις ντομάτες και τα υγρά τους και τις ψιλοκόβετε σε καρέ.
Κόβετε και τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε καρέ.
Μόλις φουσκώσει η
ζύμη, λαδώνετε ένα ρηχό ταψί για πίτα 36 εκ. ή το ρηχό ταψί του φούρνου.
Με τα δάχτυλα απλώνετε τη ζύμη μέχρι να πιάσει όλη την επιφάνεια του
ταψιού.
Τοποθετείτε επάνω τα ψιλοκομμένα λαχανικά, δηλαδή τις ντομάτες,
το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τις ελιές ψιλοκομμένες.
Πασπαλίζετε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνετε την πίτα.
Περιχύνετε με
το ελαιόλαδο και ψήνετε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην
τελευταία σχάρα του φούρνου, για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. newsbeast.gr
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου