ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΦΤΕΡΟΥΓΙΣΜΑ ΚΙΕΒΟΥ



                               Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

                                 ΦΤΕΡΟΥΓΙΣΜΑ ΚΙΕΒΟΥ


ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου από στήθος
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 3 κ.σ. πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (το πράσινο μέρος)
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες στην πρέσα σκόρδου
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 250 γρ. φρυγανιές τριμμένες στο μίξερ
  • 4-5 αυγά χτυπημένα
  • αρκετό λάδι για το τηγάνισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Αρχικά φτιάχνουμε το σκορδάτο, μυρωδάτο βούτυρο. 

Συγκεκριμένα, αναμειγνύουμε πολύ καλά το βούτυρο με το λιωμένο σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
 Μετά προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, το πράσινο κρεμμυδάκι. 
Όταν το βούτυρο αποκτήσει πράσινο χρώμα, είναι έτοιμο.
 Το διαμορφώνουμε σε μπαστουνάκι, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά. 

Παίρνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα χτυπάμε καλά μ’ ένα σφυράκι – για να πλατύνουν καλά. 

Προσέχουμε να μη δημιουργηθούν τρύπες στο κρέας. 
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα προσεκτικά και από τις δύο πλευρές. 
Βγάζουμε το σκορδοβούτυρο απ’ το ψυγείο και το κόβουμε σε μέγεθος περίπου 1 γεμάτης κουταλιάς σούπας στο κέντρο κάθε φιλέτου. 

Τυλίγουμε το φιλέτο σε σφιχτό ρολό, χωρίς να υπάρχουν κενά – αλλιώς το βούτυρο θα λιώσει και θα βγει από τις τρύπες.

 Βουτάμε τα τυλιγμένα φιλέτα πρώτα στα χτυπημένα αυγά και μετά τα κυλάμε καλά πάνω στην τριμμένη φρυγανιά. 
Τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά. 
Τα βγάζουμε από το ψυγείο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, ενώ πάλι τα βάζουμε στην κατάψυξη για άλλα 10 λεπτά να παγώσουν. 

Ζεσταίνουμε πολύ καλά μπόλικο λάδι, τόσο όσο να καλύπτει τελείως τα ρολά φιλέτου. 
Μόλις κάψει καλά, τα ρίχνουμε μέσα και τηγανίζουμε για 10-12 λεπτά – αν δούμε πως «αρπάζουν» νωρίς, χαμηλώνουμε λίγο την ένταση της θερμοκρασίας. 

Μόλις τηγανιστούν, πρέπει να έχουν πάρει ένα ανοιχτό χρυσό χρώμα. 
Έπειτα, τα στραγγίζουμε καλά πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

 Πριν τα σερβίρουμε, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και τα ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά. 

Μετά από αυτό τα κόβουμε σε λοξές ροδέλες και τα σερβίρουμε με τη γαρνιτούρα της αρεσκείας μας.


                                                                                                                    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



ΠΗΓΗ alphatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου