ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Αιτήσεις από την Πέμπτη για τις Πανελλαδικές

ΔΕΥΤΕΡΑ 8-2-2016


 


Στον δρόμο προς τις Πανελλαδικές εξετάσεις μπαίνουν οι μαθητές της Γ΄ λυκείου και οι απόφοιτοι παλιότερων ετών, καθώς από την Πέμπτη θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις για τη συμμετοχή τους στις «διπλές» εξετάσεις.




Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειο τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Οι μαθητές θα καταθέσουν τις αιτήσεις από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ως και τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, προθεσμία που αφορά όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) είτε με το παλιό-καταργούμενο σύστημα είτε με το νέο σύστημα (διπλές Πανελλαδικές).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση, πράγμα που σημαίνει ότι όποιος ξεχάσει να κάνει την αίτηση θα χάσει για φέτος και τη δυνατότητα να λάβει μέρος στις Πανελλαδικές.

Οπως ήδη έχει γνωστοποιήσει το υπουργείο Παιδείας, τις επόμενες μέρες θα σταλούν στα Λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης. 

Ο υποψήφιος θα μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση - Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το Διαδίκτυο είτε από το Λύκειο του. Στη συνέχεια θα συμπληρώνει την Αίτηση - Δήλωση, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στον σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, θα αναρτηθούν τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που θα περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος, παλιό ή νέο σύστημα).

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, τα νέα είναι περισσότερο ευχάριστα, καθώς μειώνεται η ύλη των Πανελλαδικών. 

Η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας αφορά τη μείωση της εξεταστέας ύλης των μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων που θα διενεργηθούν το έτος 2016 με το καταργούμενο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση για τους αποφοίτους Ημερήσιου ή Εσπερινού ΕΠΑΛ σχολικού έτους 2014-2015 και προηγούμενων ετών.

Τα μαθήματα
 
Η μείωση αφορά την εξεταστέα ύλη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων «Στοιχεία Μηχανών», «Ηλεκτροτεχνία II» και «Ηλεκτρικές Μηχανές»» των αποφοίτων Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑΛ σχολικού έτους 2014-2015 και προηγούμενων ετών. 


Επίσης μειώνεται η ύλη στα μαθήματα «Προγραμματισμός Υπολογιστών», «Δίκτυα Υπολογιστών», «Στοιχεία Μηχανών», «Ηλεκτροτεχνία», «Ηλεκτρικές Μηχανές» και «Δενδροκομία».




ΠΗΓΗ. ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου