ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση ΠΟΣ για την απεργία στις 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 1-2-2016


 
Αθήνα, 1/2/2016
 
 
                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών συμμετέχει στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ στις 4 Φεβρουαρίου 2016 και στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ. αντιδρώντας
στα σχέδια της Κυβέρνησης που οδηγούν τους σιδηροδρομικούς στην εξαθλίωση. 


Ο οδοστρωτήρας του ασφαλιστικού που προωθεί μεταθέτοντας το πρόβλημα στο μέλλον, το φορολογικό και η ιδιωτικοποίηση που έχει προγραμματίσει βάζουν την ταφόπετρα για τους εργαζόμενους. 

Παρά τις προεκλογικές της εξαγγελίες συνεχίζει το καταστροφικό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων που στοχοποιούν εργαζόμενους και συνταξιούχους. 

Η εμμονή και της σημερινής Κυβέρνησης στη δογματική αντίληψη της λιτότητας πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει μόνο με τη δική μας αντίδραση. 

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς σ’ αυτή την κατάσταση. Πρέπει να στείλουμε ισχυρό και ευδιάκριτο μήνυμα ότι δεν πάει άλλο. Δεν αντέχουν οι εργαζόμενοι κανένα νέο μέτρο, καμιά αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα.

Οι σιδηροδρομικοί έχουμε πληρώσει ακριβά τα μνημόνια.
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να είμαστε τα συνήθη θύματα των μνημονιακών πολιτικών. Πρέπει να σταματήσουμε τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των εταιρειών του Ομίλου και να καταστήσουμε τον σιδηρόδρομο μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.  


Πρέπει να σταματήσουμε την απαξίωση του σιδηρόδρομου που επιχειρεί η Κυβέρνηση εφαρμόζοντας νεοφιλελεύθερες πρακτικές. Η ιδιωτικοποίηση δεν θα λύσει τα προβλήματα. Αντίθετα θα προσθέσει καινούργια και το κόστος θα κληθεί για μια ακόμη φορά να πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Οι σιδηροδρομικοί διεκδικούμε την υπογραφή Σ.Σ.Ε. ως ελάχιστη διασφάλιση για τους εργαζόμενους και προσλήψεις προσωπικού. 


Το Υπουργείο Μεταφορών πρέπει να σταματήσει την παρελκυστική τακτική που εφαρμόζει απέναντι στην Π.Ο.Σ. και να προχωρήσει στις ενέργειες που απαιτούνται για να διεξαχθεί ουσιαστική συζήτηση. Τα προβλήματα είναι πολλά και συσσωρευμένα εξαιτίας της απραξίας του Υπουργείου. 

Απαιτούμε λύσεις που θα δώσουν ώθηση στο σιδηροδρομικό έργο και ανάσα στους εργαζόμενους.
 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η συμμετοχή όλων των σιδηροδρομικών στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου είναι μονόδρομος. Η Κυβέρνηση δεν θα σταματήσει αν δεν την σταματήσουμε.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 11 π.μ.


Προσυγκέντρωση της Π.Ο.Σ. έξω από τα γραφεία της (Κάνιγγος 6) στις 10.30’ π.μ.



                                                Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.




ΠΗΓΗ. ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου