Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μια Αγγλίδα στο ποτήρι
ΥΛΙΚΑ
Για το σιρόπι:
Για την κρέμα:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τα ρίχνουμε στους κρόκους και σιγά - σιγά όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Για το σιρόπι:
Βάζουμε να βράσει η ζάχαρη με το νερό κ ρίχνουμε ένα ξύλο κανέλλας.
Μόλις κοχλάσει το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Το σιρόπι πρέπει να είναι ζεστό και το παντεσπάνι κρύο.
Για την κρέμα:
Ζεσταίνουμε το γάλα και κρατάμε λίγο να ανακατέψουμε το άνθος με το αλεύρι και τη ζάχαρη και τα ρίχνουμε στο γάλα που βράζει.
Ανακατεύουμε συνέχεια και μόλις γίνει, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε και τη σαντιγί και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε την κρέμα από πάνω και πασπαλίζουμε με λίγο κανέλλα και ψιλοκομμένο καρύδι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Μια Αγγλίδα στο ποτήρι
ΥΛΙΚΑ
- 4 αυγά
- 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
- 10γρ μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
- 350γρ ζάχαρη
- 350ml νερό
Για την κρέμα:
- 1 λίτρο γάλα
- 80γρ άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
- 80γρ αλεύρι
- 100γρ ζάχαρη
- 300γρ σαντιγί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τα ρίχνουμε στους κρόκους και σιγά - σιγά όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Για το σιρόπι:
Βάζουμε να βράσει η ζάχαρη με το νερό κ ρίχνουμε ένα ξύλο κανέλλας.
Μόλις κοχλάσει το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Το σιρόπι πρέπει να είναι ζεστό και το παντεσπάνι κρύο.
Για την κρέμα:
Ζεσταίνουμε το γάλα και κρατάμε λίγο να ανακατέψουμε το άνθος με το αλεύρι και τη ζάχαρη και τα ρίχνουμε στο γάλα που βράζει.
Ανακατεύουμε συνέχεια και μόλις γίνει, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε και τη σαντιγί και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε την κρέμα από πάνω και πασπαλίζουμε με λίγο κανέλλα και ψιλοκομμένο καρύδι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. alphatv
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου