Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ρύζι με κιμά στον φούρνο
ΥΛΙΚΑ
- 700 γρ κιμά
- 400 γρ ρύζι καρολίνα
- 2 τεμ ψιλοκομμένα κρεμμύδια ξερά
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ντοματοχυμό
- 1 κουτάλι της σούπας ντοματοπολτός
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο
- 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 2 κόκκους μπαχάρι
- 3 αυγά
- 300 ml γάλα
- 1 κουταλάκι της σούπας πάπρικα γλυκιά- καυτερή
- αλάτι- πιπέρι
- νερό όσο χρειαστεί
- 100 γρ τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε τηγάνι βαθύ το ελαιόλαδο να κάψει (κρατάμε 2 κουταλιές στη άκρη). Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να πιει τα υγρά του.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα πιπέρια, την πάπρικα , σοτάρουμε για λίγα λεπτά,σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον χυμό και τον πολτό ντομάτας, το μπαχάρι,την κανέλα, νερό, αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι κι αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη).
Στο διάστημα αυτό βράζουμε το ρύζι σε νερό,το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Το βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τα 2 αυγά χτυπημένα, την μαργαρίνη κι ανακατεύουμε. Αλείφουμε με το ελαιόλαδο που κρατήσαμε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος,στρώνουμε το μισό ρύζι στην επιφάνεια του ταψιού, από πάνω απλώνουμε τον μισό κιμά και πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.
Απλώνουμε πάλι ρύζι πάνω από το τυρί, συνεχίζουμε με κιμά, ξανά τυρί τριμμένο και τελειώνουμε με ρύζι.
Χτυπάμε το ένα αυγό που κρατήσαμε μαζί με το γάλα και περιχύνουμε το φαγητό. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει (ανάλογα τον φούρνο μας).
Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς κι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. chefoulis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου