Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

Βουλή: Περνούν «εξπρές» τα νομοσχέδια και «αδιάβαστα»

ΤΡΙΤΗ 24-6-2014

«Αδιάβαστα» περνούν τα νομοσχέδια στη Βουλή από το πρώτο θερινό τμήμα… αφού είναι σε διαδικασία «εξπρές». 
 
Αραγε γιατί; 
 
Οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση δεν λείπουν και καθημερινά γίνονται εντονότερες, αφού μέσα σε λίγες ημέρες «επιβάλλεται» η ψήφος νέων νομοσχεδίων. 
Αφορμή αυτή τη φορά ήταν η προαναγγελία του Προέδρου Γιώργου Βλάχου, πως κατατίθεται σήμερα με την διαδικασία του κατεπείγοντος, για να ψηφιστεί τη Τετάρτη το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ''Χωροταξική και Πολεοδομική Μεταρρύθμιση''.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης κάνει λόγο για «διάλυση της Δημοκρατίας».

Χρησιμοποιεί μάλιστα τις λέξεις «αίσχη» και αθλιότητες», υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση έκλεισε άρον-άρον τη Βουλή και άφησε στο θερινό τμήμα, να περάσει μέσα σε μία εβδομάδα την ψήφιση 3 νομοσχεδίων με προαπαιτούμενα και διαδικασίας εξπρές.

Τον λόγο πήρε και ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Νικήτας Κακλαμάνης, που έριξε τα βέλη του προς την κυβέρνηση, με αφορμή το νέο νομοσχέδιο εξπρές, λέγοντας χαρακτηριστικά «Πότε θα το διαβάσουμε;»

Και συνεχίζει: «Το φέρνετε σήμερα και αύριο στις 10 το πρωί ξεκινά η συνεδρίαση».

Αντιρρήσεις εξέφρασαν εκπρόσωποι και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης δικαιολογήθηκε λέγοντας πως το νομοσχέδιο περιλαμβάνει προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης, όσο και για τις προθεσμίες χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί ως την 1η Ιουλίου,.

Τέλος, αναφερόμενος στην καθυστέρηση κατάθεσης του τόνισε πως και ο ίδιος θα ήθελε να είχε έρθει νωρίτερα, όμως προηγήθηκε ενδελεχής διαβούλευση.


ΠΗΓΗ. newsbomb