ΓΙΑΓΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ κ. Σουμέλα
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
- ½ κιλό αλεύρι
- 30 γρ. ξερή ή φρέσκια μαγιά
- Λίγο αλάτι
- ½ φλιτζάνι βούτυρο ή ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
Για τη γέμιση
- 3 φλιτζάνια τυρίν μιντσίν ή (κασέρι τριμένο ή κεφαλογραβιέρα τριμένη),βούτυρο, ζαμπόν, τσιγαρισμένο κιμά, αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα.
Στη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε στο κέντρο μία λακουβίτσα.
Ρίχνουμε μέσα τη μαγιά στο γάλα, το λάδι, το αλάτι, λίγο νερό και
αρχίζουμε να ζυμώνουμε τα υλικά προσθέτοντας νερό όσο πάρει.
Όταν η ζύμη γίνει εύπλαστη και ξεκολλάει από τα χέρια μας τη
χωρίζουμε σε μικρές μπάλες (μέγεθος μπάλας μπιλιάρδου) και τις αφήνουμε
40 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου 28-30 βαθμούς να ζεσταθούν.
Στη συνέχεια δίνουμε στις μπάλες σχήμα βαρκούλας και ψήνουμε σε
λαδωμένο ταψί για 8 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Βγάζουμε το ταψί από το
φούρνο και γεμίζουμε τα γιαγλία με ότι υλικό θέλουμε (προτιμήστε το
κασέρι και από πάνω τον κιμά) και τις αφήνουμε να ψηθούν άλλα 8-10
λεπτά.
Λίγο πριν βγάλουμε σπάμε ένα αυγό από πάνω.
Πριν το σερβίρουμε ζεστό βάζουμε κι ένα κομμάτι βούτυρο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ: http://www.nooz.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου