ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Σουφλέ σοκολάτας με μπάλα σοκολάτας


                    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
             Σουφλέ σοκολάτας με μπάλα σοκολάτας






ΥΛΙΚΑ

Για το σουφλέ:

• 125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
• 125 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
• 2 μεγάλα αυγά
• 2 κρόκους
• 1/3 φλ. ζάχαρη
• 1/4 φλ. αλεύρι μαλακό ή για όλες της χρήσεις
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή μια κάψουλα βανίλιας
• 60 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
• 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
• 4 μπισκότα τριμμένα


Για τα σάλτσα κόκκινων φρούτων:
• Φράουλες
• Βατόμουρα
• Μαύρα μούρα
• Άχνη ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σουφλέ:
 
Λιώνουμε τα 60 γρ. σοκολάτας με την κρέμα σε μπεν μαρί. 

Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. 
Πλάθουμε 5 μπάλες σοκολάτας. 
Παγώνουμε στο ψυγείο. 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 5 πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο ανακατεύοντας. 

Αφήνουμε 7'- 8' να κρυώσουν. 
Σε μίξερ χτυπάμε τα αβγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια για 5'. 
Ρίχνουμε τη σοκολάτα και το αλεύρι στα αβγά και μοιράζουμε στα σκεύη σε ίσα μέρη. Προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο. 
Τοποθετούμε από μία σοκολατένια μπάλα στο κέντρο κάθε σουφλέ. 
Ψήνουμε για 12-15' μέχρι να σταθεροποιηθεί. 
Αναποδογυρίζουμε σε πιάτο και σερβίρουμε με παγωτό και σάλτσα κόκκινων φρούτων.

Για τα σάλτσα κόκκινων φρούτων:
 
Πολτοποιούμε κόκκινα φρούτα (φράουλες, βατόμουρα, μαύρα μούρα) και τα αναμειγνύουμε με άχνη ζάχαρη. 

Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη μαρμελάδα. 
 Τοποθετούμε το μίγμα σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει. 
Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.




                                                                                                               ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 



ΠΗΓΗ. alphatv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου