ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Τσίπρας σε Παπούλια: Προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατό

ΔΕΥΤΕΡΑ 26-5-2014



Προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατόν ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.


Ο κ. Τσίπρας, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου δήλωσε:

"Είχα την ευκαιρία να εκθέσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις εκτιμήσεις μας για το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών, που δημιουργούν νέο πολιτικό τοπίο. 
Έχουμε μία ιστορική ανατροπή και νέους συσχετισμούς δυνάμεων. Όχι μόνο, επειδή η διαφορά είναι 4%, αλλά και για το γεγονός, ότι τα κόμματα του κυβερνητικού σχηματισμού έχουν απώλεια 11 μονάδες. 

Αν χθες είχαμε εθνικές εκλογές, θα είχαν αθροιστικά και τον εκλογικό νόμο που ισχύει 94 βουλευτές, από 162 που έχουν σήμερα. Αυτό συνιστά μία μεγάλη δυσαρμονία ανάμεσα στη βούληση του λαϊκού σώματος και τους συσχετισμούς στη σημερινή Βουλή".

"Κι όταν καταγράφεται μία τόσο έντονη δυσαρμονία, είναι προφανές ότι κανείς δεν νομιμοποιείται κι ιδίως αυτή η Βουλή, να προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις που θα δεσμεύουν τον λαό και τη χώρα για χρόνια. 

Και σε κάθε περίπτωση, δεν νομιμοποιείται αυτή η Βουλή να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όταν υπάρχει τόσο έντονη δυσαρμονία, όπως ορίζει το Σύνταγμα, τότε η λύση είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. 
Κατέθεσα την άποψή μας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι πρέπει με συντεταγμένο και ομαλό τρόπο, να υπάρξει σε εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν, για να αποκατασταθεί η ομαλότητα στον τόπο".

"Στην πολιτική και στη ζωή, καλό είναι να ξέρεις και να κερδίζεις και να χάνεις. 
Ο πρωθυπουργός παρουσιάστηκε σαν να ήταν αυτός που κέρδισε. 
Σε κάθε περίπτωση, τον καλώ να μην διανοηθεί να εφαρμόσει τα σχέδια που είχε στα συρτάρια του για μετά τις εκλογές, να μην διανοηθεί να εφαρμόσει νέα σκληρά μέτρα λιτότητας, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, να μην διανοηθεί να προχωρήσει σε απολύσεις, στην ιδιωτικοποίηση του νερού, να μην διανοηθεί να προχωρήσει σε εκποιήσεις της δημόσιας περιουσίας και ιδιαίτερα των παραλιών μας, που πρέπει να παραμείνουν στον δημόσιο πλούτο, ως φυσική ανεκτίμητη κληρονομιά".

"Τέλος, προειδοποιούμε τον πρωθυπουργό να μην διανοηθεί να προχωρήσει στον διορισμό του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του επόμενου επιτρόπου της χώρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίχως τη συμφωνία του μεγαλύτερου κόμματος στη χώρα, δίχως την ευρύτερη πολιτική συναίνεση, γιατί δεν νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια με τα ποσοστά που κατέγραψε χθες", κατέληξε.


ΠΗΓΗ. news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου