ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΣΥΡΙΖΑ - Απορρίφθηκε η πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας

ΚΥΡΙΑΚΗ 24-5-2015


 

Με ψήφους 95-75 απορρίφθηκε η πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη για προσθήκη του κειμένου που συνέταξε νωρίτερα στο σχέδιο πολιτικής απόφασης.






Έληξαν οι εργασίες της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφιση της πολιτικής απόφασης με μεγάλη πλειοψηφία. 

Στο σχέδιο απόφασης** τονίζεται ότι "η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία" και επισημαίνει ότι τέσσερις μήνες τώρα "αρνούμαστε τα ιταμά τελεσίγραφα".

Ωστόσο σημειώνεται ότι η κυβέρνηση απορρίπτει τα τελεσίγραφα, δεν σημαίνει ότι δεν επιδιώκει μια αμοιβαία επωφελή λύση και προστίθεται ότι η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αρθεί το αδιέξοδο.
Στο σχέδιο απόφασης δεν ενσωματώνεται τελικά η πρόταση - τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Από τα 201 μέλη που αριθμεί η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, οι 95 ψήφισαν κατά, ενώ 75 υπέρ της ενσωμάτωσης της τροπολογίας στο κείμενο πολιτικής απόφασης. Υπήρξε επίσης και ένα λευκό και 30 απουσίες.

"Η κυβέρνηση, εφόσον οι "θεσμοί" συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες την ίδια εκβιαστική πολιτική, οφείλει να δηλώσει από τώρα και ευθέως ότι δεν θα  πνίξει τον Ελληνικό λαό, αποστραγγαλίζοντας τις οικονομίες του, δεν θα πληρώσει την επόμενη δανειακή δόση του ΔΝΤ και ότι σχεδιάζει, σε οικονομικό, κοινωνικό πολιτικό και στρατηγικό επίπεδο, εναλλακτικές απαντήσεις για την πορεία της χώρας, οι οποίες θα διασφαλίζουν την εφαρμογή του προγράμματός της", αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο που κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Την πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας συνυπέγραψε/υπερψήφισε και η ΚΟΕ του Ρούντι Ρινάλντι.

** Το σχέδιο απόφασης




 



ΠΗΓΗ. news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου