ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Περί αφύπνισης

ΣΑΒΒΑΤΟ 16-5-2015




Του Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ








1. Οι επιρροές που δεχόμαστε στην καθημερινότητά μας, λόγω της δύναμης των τεχνικών της εξουσίας και της δικής μας άγνοιας, καταφέρνουν συντριπτικά χτυπήματα σε βάρος μας. Το αριστερόστροφο καθεστώς αναπτύσσει και εφαρμόζει με ακρίβεια τις ασκήσεις των Ευρωπαίων, τις πρακτικές μεθόδους της καθοδήγησης, προκειμένου να παραμείνουμε στεγασμένοι υπό την τυραννία τους.
2. Είναι καιρός, μέσα στο κίνημα, μαζί με τις απαραίτητες «διακονίες» να ρίξουμε το βάρος μας στην αφύπνιση, σαν μια ακόμη απάντηση στην απίστευτη σύγχυση και τη μεγάλη αγωνία που κρατά καθηλωμένους τους πολίτες. 
Η αφύπνιση είναι ο θανάσιμος εχθρός των διαβρωμένων συνειδήσεων.
3. Πράξη δειλίας είναι η συμμετοχή σε αυτές τις απεχθείς συσκέψεις με τους Ευρωπαίους. Τούτη η θεατρική παράσταση πρέπει να λάβει τέλος και επιτέλους οι μνημονιακοί να παίξουν την τελευταία πράξη. Να πέσει η αυλαία τώρα.
4. Η αφύπνιση ενάντια στην καθεστωτική Αριστερά έχει στόχο, παράλληλα με τους αγώνες, να αξιοποιήσει όλες τις δυνατές δυνάμεις ενάντια στην κυρίαρχη απάθεια. Να βαδίσει γρήγορα στα κέντρα που μπλοκάρουν τον πολίτη και να τον αποδεσμεύσει από την απομόνωση που τον έχουν καταδικάσει.
5. Φιλελεύθεροι και Αριστεροί εξελίσσονται στην πιο χονδροειδή φάρσα από την εποχή της Μεταπολίτευσης. Πουλάνε τα ίδια στο παζάρι της Ευρώπης, συγκεντρώνοντας γύρω τους έναν κόσμο απελπισμένο, εκτεθειμένο στην επιβίωση και αηδιασμένο από αυτή την έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα, να πορεύεται δίχως όνειρα, μακριά από τη λάμψη της αληθινής ζωής.
6. Η Αριστερά αρκείται σε επισκέψεις στην Ευρώπη, με εμφανίσεις στα ΜΜΕ είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, παραβλέποντας το γεγονός ότι η Ευρώπη έχει εξαντλήσει όλες τις μορφές βίας σε βάρος μας. 
Η εμμονή της Αριστεράς στις ψευδαισθήσεις μπροστά καθιστά αναγκαία τη διάλυσή της.
7. Το καθεστώς μ' έναν θορυβώδη τρόπο και μια ιδιόμορφη υπερβολή ετοιμάζει να γιορτάσει μια συμφωνία. Αποθαρρύνει και τους τελευταίους που το πίστεψαν, που είχαν λάβει τόσες εγγυήσεις ώστε να θεωρούν πως ήδη είχαν απαλλαγεί από τους Ευρωπαίους. Τώρα, με τη συμφωνία που θα έρθει, εγκαινιάζουμε ένα νέο μαρασμό, σαν φόρο τιμής στον αποβλακωμένο Συριζαίο που αφέθηκε στην ευτυχία του τη νύχτα των εκλογών.
8. Η πνευματική στειρότητα, ο συντηρητισμός και οι ξεροκέφαλοι αλλοτριωμένοι που τους εκπροσωπούν με τη μόνη κατάσταση που τους κρατάει στην εξουσία αυτή του φόβου. Το μελιστάλαχτο βλέμμα, η κοινότοπη οπτική και η φιλαρέσκεια του Τσίπρα μάς έφεραν σε επαφή μ' αυτό που στα εγχειρίδια πολέμου αποκαλούν επιθετική μετριότητα.
9. Αν είχαμε μια υποφερτή παιδεία, δεν θα καταδεχόμαστε να γνωρίσουμε όλους αυτούς τους τσαρλατάνους που παλεύουν να αμνηστεύσουν οποιοδήποτε έγκλημα παράγει το κεφάλαιο. 
Ολοι αυτοί γνωρίζουν τη ρίζα του κακού και την ποτίζουν για ίδιον όφελος. 
Ο παραλογισμός του κεφαλαίου δεν ξεπερνιέται με υπομονή και θλίψεις, αλλά με την αφύπνιση, τη μόνη που βοηθά να μετακινήσουμε τα όριά μας, τη μόνη που αποστομώνει τους μνημονιακούς διανοούμενους που εκπροσωπούνται επάξια από τον Στέλιο Ράμφο. Αφύπνιση είναι η συνεννόηση ανάμεσα σε όλους όσοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου