ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Στα χνάρια των ανταρτών στην Πάρνηθα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-5-2015


Στα αντάρτικα μονοπάτια της Πάρνηθας, το ΚΣ της ΚΝΕ και το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ οργανώνουν πεζοπορία στις 7 Ιούνη. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που συνδυάζει την αναψυχή και τη σωματική άσκηση με τη γνωριμία ιστορικών τόπων που αφορούν τη δράση του λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ.

Η διαδρομή αφορά ένα μικρό μέρος από τα μονοπάτια που συνέδεαν την Αθήνα με την ηπειρωτική Ελλάδα. Αποτελεί τμήμα ενός συμπλέγματος μονοπατιών, που χρησιμοποιούνταν σ' όλη τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ για το χτύπημα των δυνάμεων των ναζί. Αργότερα, τα ίδια μονοπάτια χρησιμοποιήθηκαν για το πέρασμα αγωνιστών από την Αθήνα στις περιοχές όπου είχε τον έλεγχο ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας. 


Το Δεκέμβρη του '44, στη Μονή Κλειστών, συνεδρίαζε η ΚΕ του ΕΑΜ, ενώ μάχες στην περιοχή δόθηκαν και το '43 και το '48.

Οι πεζοπόροι θα ξεκινήσουν από τη Μονή Κλειστών. Εκεί θα απευθύνει χαιρετισμό το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Κύριλλος Παπασταύρου. Στη συνέχεια, θα κινηθεί δυτικά της κορφής Αρμα, στο μονοπάτι που οδηγεί στο οροπέδιο Σκούρτων και θα τερματίσει απέναντι από το αρχαίο φρούριο της Φυλής, στη θέση Αγ. Παρασκευή. Εκεί θα περιμένουν τα πούλμαν για την επιστροφή.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Η ανάβαση θα διαρκέσει περίπου 3,5 ώρες. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες των 50 ατόμων για μεγαλύτερη ευκολία και ασφάλεια και στην πορεία θα συναντήσουν δύο σταθμούς, όπου θα μπορούν να ξεκουραστούν και να πάρουν νερό.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φοράνε ελαφρύ αρβυλάκι ή αθλητικά παπούτσια, μακρύ ελαφρύ παντελόνι ή φόρμα, μακρυμάνικο πουκάμισο ή ελαφριά μπλούζα και καπέλο. Ακόμα, πρέπει να έχουν μαζί τους παγούρι με νερό 1 ή 1,5 λίτρου, γυαλιά ηλίου, ένα δεύτερο φανελάκι και ζευγάρι κάλτσες και λίγα τρόφιμα σε ένα μικρό σακίδιο πλάτης.

Δηλώσεις συμμετοχής στις τοπικές Οργανώσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΚΝΕ: kne@kne.gr. 

Η αναχώρηση των πούλμαν θα γίνει από την πλατεία Καραϊσκάκη, στις 7.00 το πρωί. Παράκληση να μη χρησιμοποιηθούν ΙΧ αυτοκίνητα, διότι θα δυσκολέψουν τόσο τη στάθμευση όσο και την επιστροφή.


ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου