ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ρευστότητα για τις συντάξεις υπάρχει έως και το 2017

ΤΡΙΤΗ 26-5-2015


Διαβεβαιώσεις για τις συντάξεις έως το 2017 δίνει ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς, ο οποίος χαρακτήρισε ανεξήγητη την επιμονή των δανειστών για αλλαγές στο ασφαλιστικό ακόμα και για εργαζόμενους που έχουν θεμελιώσει το δικαίωμα σύνταξης. 


Μιλώντας στο περιθώριο εκδήλωσης για το ασφαλιστικό που οργάνωσε το βράδυ της Δευτέρας στα Χανιά ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ρωμανιάς δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι ανεξήγητη η επιμονή τους. 

Σημαίνει ότι εδώ και το λέω ανεπιφύλακτα, φαίνεται ότι κυριαρχούν όχι τεχνοκρατικά, όχι ασφαλιστικά , αλλά κυριαρχούν πολιτικά κριτήρια. Πιέζεται δηλαδή η κυβέρνηση για ζητήματα τα οποία δεν πρόκειται να τα δεχτεί σε καμία περίπτωση».

Ο ίδιος ανέφερε ότι η χορήγηση 13ης σύνταξης αποτελεί «κόκκινη» γραμμή για την κυβέρνηση και υποστήριξε ότι οι δανειστές αλλάζουν συνεχώς θέσεις και προτάσεις κάνοντας λόγο για αντικρουόμενες απόψεις.

«Δεν είναι από τα επείγοντα θέματα που πρέπει να ρυθμίσουμε τώρα όπως είναι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος , οι επικουρικές, την οποία εμείς έχουμε καταργήσει στην πράξη και δίνουμε τις επικουρικές τώρα χωρίς μειώσεις» υπογράμμισε πως «αυτό είναι επείγον, ενώ για το θέμα της 13ης σύνταξης έχουμε καιρό» υπογράμμισε ο κ. Ρωμανιάς.

Απέκλεισε επίσης νέες μειώσεις στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις.

Αναφερόμενος στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού αναφέρθηκε στη δημιουργία του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης των Γενεών καθώς όπως είπε είχε γίνει πρόβλεψη ότι το ασφαλιστικό θα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα από το 2019 και πέρα.

Όπως ανέφερε στον κουμπαρά του ταμείου έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα 3,2 δισ. ευρώ κάνοντας την πρόβλεψη ότι μέχρι το 2019 θα έχουν συγκεντρωθεί περίπου 5,5 δισ. ευρώ.
Ωστόσο τόνισε ότι το ταμείο αυτό δεν αρκεί για να λειτουργήσει σωστά το ασφαλιστικό που έχει υποστεί απώλειες από το PSI.

«Δεν έχουμε πρόβλημα να πληρώνουμε τις συντάξεις το 2015, 2016, 2017, ρευστότητα υπάρχει. Αργότερα όμως μετά το 2017 υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα» υπογράμμισε τονίζοντας πως «έχουμε όμως ένα σχέδιο το οποίο έχουμε βάλει ήδη σε εφαρμογή».

«Έχουμε εντοπίσει 24 νέες πηγές για χρηματοδότηση που σε αυτή τη φάση μετράμε τι μπορεί να αποδώσει η καθεμία» υπογράμμισε ο κ. Ρωμανιάς.
 
 
 
ΠΗΓΗ. newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου