ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

«Κληρώνει» για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Πέντε οι «μνηστήρες» για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6-9-2013

Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για το μέλλον της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η προθεσμία κατάθεσης ενδιαφέροντος για την εταιρεία λήγει στις 16 Σεπτεμβρίου και στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για τη Rosco, την εταιρεία συντήρησης τροχαίου υλικού.  

Σύμφωνα με το «Έθνος», πέντε είναι έως τώρα οι βασικοί... μνηστήρες για την ελληνική σιδηροδρομική εταιρεία: οι Κινέζοι μέσω της Cosco, οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι, ένα αμερικανικό fund το οποίο έχει εξαγοράσει μια μικρή σιδηροδρομική εταιρεία με δραστηριότητα στις ΗΠΑ και τον Καναδά, μια ρουμανική ιδιωτική εταιρεία, ενώ ζωντανό παραμένει το ενδιαφέρον και των ρωσικών σιδηροδρόμων παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Πούτιν, ο οποίος χαρακτήρισε την Ελλάδα «προβληματική χώρα» για επενδύσεις. Όσο για το τίμημα, αυτό δύσκολα, απ' ό,τι φαίνεται, θα ξεπεράσει τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Αναφορικά με τη Rosco, την εταιρεία συντήρησης τροχαίου υλικού, το δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας φαίνεται ότι προς το παρόν το ενδιαφέρον μονοπωλεί η γαλλική Alstom. Ωστόσο άγνωστο παραμένει το τίμημα το οποίο θα προταθεί.


ΠΗΓΗ. ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου