ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Αυτοκινητοπορεία συνδικάτων στη Δυτική Αττική «για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας»

 


Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αυτοκινητοπορεία που οργανώνουν σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο απευθύνουν σωματεία που δρουν στη Δυτική Αττική «για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας». Η πορεία θα γίνει την Τρίτη 23 Φλεβάρη, ίδια μέρα με την απεργία των υγειονομικών, στις 5 μ.μ. και θα ξεκινήσει από τα «Lidl» της Ελευσίνας.

Τα συνδικάτα με κοινή ανακοίνωσή τους απαιτούν «μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ενίσχυση του Θριάσιου Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας με προσωπικό. Οχι στη μετατροπή τους σε μονάδες μιας νόσου. Μέτρα πρόληψης σε περίπτωση βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης».

Ειδικά για το «Θριάσιο», που είναι το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής, τονίζουν ότι δεν παραμένει μόνο υποστελεχωμένο αλλά η πολιτική διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση έχει οδηγήσει ώστε στο νοσοκομείο, «που βρίσκεται στο κέντρο μιας τεράστιας βιομηχανικής περιοχής, με μεγάλη περιβαλλοντική μόλυνση, με δύο διυλιστήρια και δεκάδες βιομηχανικές μονάδες επεξεργασίας εύφλεκτων υλικών, να έχουν απομείνει μόνο 6 κλίνες Γενικής ΜΕΘ» για άλλους ασθενείς πλην Covid.

Την ανακοίνωση υπογράφουν τα Συνδικάτα Μετάλλου Αττικής - Παράρτημα Θριασίου, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, Φαρμάκου Αττικής, κλαδικό της Ενέργειας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Θριάσιου Νοσοκομείου, ΟΤΑ Ασπροπύργου - Ελευσίνας - Μάνδρας, Πανελλήνια Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία Αττικής.

 

ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου